Rubiols A Menorca s'elaboren rubiols dolços i també salats

Els rubiols són un altre dels productes de la rebosteria ancestral de Menorca. Es solen fer de pasta de sèu, similar a la de les formatjades, però amb les seves variants. Els seus farciments tan poden ser dolços com a salats, i per la seva forma, encara que més petits, es semblen als cocarrois mallorquins.

Pel que fa als farciments salats els més tradicionals son els de verdures com les bledes i els espinacs, amb ceba, que a més poden també dur peix sense espines com la mussola, gató, la tonyina, que a vegades s’acompanya d’ou dur picat. També hi al els farcits de picadillo de carn i també de sobrassada.

Pel que fa als dolços s’en fan de confitures, melmelades, de figat, de cabell d’àngel, de brossat i de crema pastissera, encara que aquest darrers i els de cabell d’àngel en tost de courer-los al forn es solen fregir amb oli d’oliva i després s’ensucren al damunt.

Fotos: David Arquimbau ©

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.