Com organitzar el teu menú setmanal? Per AMIC (Alba Martos) / AMIC - AMIC - Redacció

 data-srcset

Som el que mengem. Planificar setmanalment el que menjarem ens permet alimentar-nos de forma més equilibrada, estalviar a l’hora de comprar i organitzar-nos de forma més eficient.
Si t’acostumes a dedicar vint minuts a la setmana a preparar el menú dels set dies següents, veuràs com la teva qualitat de vida canvia. I si a més li sumes que fas la tècnica de cuina en sèrie, podràs concentrar tota la feina del menú setmanal en una única tarda.

Què ha de contenir el teu menú setmanal perquè sigui sa?

  • Verdura, hortalissa i fruita. El més recomanable és menjar fruita i verdura de temporada, no només perquè és més econòmica, sinó també perquè és més sana.
  • Proteïna. Sigui proteïna animal, peix o carn, o proteïna vegetal, com els llegums, el tofu, el natto o el tempeh.
  • Carbohidrats complexes: avena, arròs integral, quinoa, pasta i pa integral.
  • Grasses bones. La grassa de referència és l’oli d’oliva, però també la podem trobar als fruits secs, a l’alvocat o a les llavors.

Quina proporció ha de contenir?
La meitat del teu plat (50%) hauria de dedicar-se als vegetals. Un quart del plat (25%) a les proteïnes i l’altre quart (25%) als carbohidrats.

Consells per organitzar-se

  • Cuina un dia a la setmana. En comptes d’estar cada dia a la cuina, pots decidir cuinar només un dia. Aquell dia potser es fa etern, però després ho agrairàs la resta de la setmana.
  • Fes grans quantitats i congela. Una opció és tallar moltes verdures o fer sofregits per a diversos dies. Després és molt més fàcil acabar de completar el plat.
  • Cuina diverses receptes simultàniament.
Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.