Celler Sa Premsa, tot un clàssic a Palma Cuina mallorquina de sempre i a molt bon preu

Hi ha clàssics que almanco s’han de visitar una vegada en la vida, com és el cas de Celler sa Premsa, a la plaça Bisbe Berenguer de Palou, coneguda popularment com la Plaça des Patins.

Taules i més taules, cartells de la plaça de Toros de Palma, cartells del RCD Mallorca dels anys 60 i 70… Mallorquins clients de tota la vida, turistes de totes les nacionalitats i bona cuina, és talvegada el que sempre ens cridarà l’atenció cada vegada que hi aniguem, bé sigui en temps d’estiu com en temps d’hivern.

Carta llarga d’especialitats en cuina mallorquina: Porcella, frit, escaldums, conill amb cebes, sopes mallorquines, callos, pilotes, arrossos, canelons, ous al plat, cervellet arrebossat, calamars a la romana, pica pica, llom amb col, albergínies farcides, tumbet, frit mariner, caldera de peix, caragols, ciurons trempats, llengua amb tàperes, mè al forn, …

Jo puc recordar encara quan hi anava amb els meus pares als anys 70 i dormiem gairebé al costat, al ja desaparescut Hotel Cannes. Allà vaig provar el meu primer frit mallórquí, i la meva primera porcella.

Hi vam anar cada divendres que ens amollaven del campament al 1986, els ciutadellencs que vam fer la mili del 4art reemplaç al CIR-14, i aprofitaven per menjar bé i a bon preu. Hi he anat després i sé que sempre hi tornaré.

Hi he anat fa poc amb aposta segura i clàssica. De primer frit mallorquí i de segon porcella, amb la cotna que faci crec-crec.

Per beure, un vi negre de la terra amb gasosa.

De postre, millor fer una caminadeta per pair bé i arribar fins a Jaume III i d’allà ens desviam 50 metres al carrer Montcades per a fer un gelat a Can Miquel. Com que n’és temporada, vam fer un dels millors que mai he menjat, el de figa de moro.

Després ja podem cantar allò dels Javaloyas “Every day is fiesta in Mallorca…”

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.