Cervesa i paella, el que més demanen els habitants de Balears a l’estiu

Per a la majoria dels balears l’estiu ideal sap a cervesa, es localitza en pobles i platges i es gaudeix en companyia de la parella i la família. Aquestes són algunes de les principals conclusions que revela l’estudi “L’estiu ideal dels espanyols”, realitzat per Madison Market Research per Cervesers d’Espanya i que identifica les preferències socials i culturals de la població per a les seves vacances estivals.
Les dades aportades pels espanyols mostren una vegada més que “la cervesa és part de la cultura dels espanyols i eminentment social, un producte molt nostre que es consumeix de forma homogènia i transversal en tots els moments importants del dia i en totes les comunitats autònomes de forma moderada i responsable i acompanyada d’una mica de menjar “, afirma Jacobo Olalla Marañón, director general de Cervesers d’Espanya.

L’estiu és l’època en què més cervesa es consumeix

Entre els mesos de juny i setembre a Espanya es consumeix el 31% de la cervesa de tot l’any, fet que suposa una mica més de 11 milions d’hectolitres. El consum de cervesa, amb i sense alcohol, als bars o terrasses aconsegueix els seus becs més alts a l’estiu, ja que el 90% dels consumidors de cervesa prefereix seure amb els amics o la família a gaudir d’una canya a l’aire lliure.
Aprofundint en la imatge de l’estiu ideal, Cervesers d’Espanya ha volgut revelar si els balears són més de poble o de platja i quins són els hàbits i preferències de vacances dels que aposten per cadascuna d’aquestes localitzacions. Així, el lloc que representa l’estiu ideal per al 29% dels balears consisteix a combinar uns dies al poble i altres dies a la platja.

Anem a la platja

Si hi ha alguna cosa pel que destaca el seu gust de platja és que són molt balears. Entre les seves tres platges favorites es troben Muro (20,2%), Es Trenc (14,3%) i la platja de Palma (8,6%), són les favorites dels balears.
L’entorn (57,9%) i la neteja (56,1%) són els aspectes que més valoren els balears de les seves platges favorites; cosa que no és d’estranyar doncs en les activitats preferides per a un dia de platja influeixen dos factors ja que són passejar per la vora (30,9%), relaxar-se a la gandula sota el para-sol (29,9%) i gaudir de la seva restaurant favorit de la platja (15,9%).
La cervesa és, per excel·lència (58,8%), la beguda que representa l’estiu ideal dels balears a la platja, triant en primer lloc la cervesa amb alcohol (37,3%), la cervesa amb llimona (15,9 %) i després la cervesa sense alcohol (5,6%).
Segons dades de l’informe de transversalitat, “Evolució de la cervesa en el mercat espanyol”, elaborat per Kantar, 8 de cada 10 espanyols, associen el consum de cervesa amb l’aperitiu i el dinar. En aquest sentit, l’enquesta de Cervesers d’Espanya mostra que la paella, en primer lloc, les gambes, en segona posició, i la truita de patata a tercera, són les opcions més escollides pels balears a l’hora d’acompanyar la beguda del estiu a la platja.
Ara bé, la cervesa no només marida amb menjar, el seu consum és eminentment social i per això la majoria dels enquestats balears afirma gaudir-ne en companyia de la seva família (37,3%), la seva parella (34,6%) i seus amics (23,4%).

Estiu al poble

Els balears que prefereixen passar el seu estiu al poble, o almenys part d’ell allà, escullen com destinacions preferides per a la seva estiu ideal diferents localitats, totes elles balears. El poble més triat és Eivissa (13,2%), seguit del múltiple empat al 10,5% entre Ciutadella de Menorca, Felanitx, Andratx i Alcúdia.
L’hàbit destacat i preferit dels balears al poble és banyar-se en un riu (28,1%), seguit de relaxar a casa (22,4%) i gaudir de la piscina (17,8%). La beguda preferida per completar aquestes activitats és la cervesa, així el 67,4% dels balears la escolliria com la beguda ideal de la qual gaudir fora de la llar, després d’un dia de piscina, de relaxació o casa o per compartir a la terrassa d’un bar amb amics.
Els resultats de l’enquesta de Cervesers d’Espanya mostren l’estreta vinculació dels espanyols amb la cervesa i el consum en bars i restaurants. De fet, en 2018 es van consumir a Espanya més de 2.000 milions de litres de cervesa, 7 de cada 10 fora de la llar.
Un consum molt lligat als patrons de consum típicament mediterranis, ja que el 95,3% dels enquestats afirma gaudir de la cervesa en companyia, ja sigui de les seves parelles (37,4%), família (36,4%) o amics (21,5%).

Un consum molt lligat als patrons de consum típicament mediterranis, ja que el 95,3% dels enquestats afirma gaudir de la cervesa en companyia, ja sigui de les seves parelles (37,4%), família (36,4%) o amics (21,5%).
A més, i com a característica diferencial de la societat espanyola, més del 90% del consum d’aquesta beguda es realitza acompanyada de menjar, durant l’aperitiu, dinars o sopars. Així, els balears que escullen passar el seu estiu al poble prefereixen acompanyar la cervesa d’una paella, complementar-la amb el gust de la graella o maridar amb una ració de truita de patata o calamars.

 Cervesers d’Espanya
Cervesers d’Espanya és l’entitat que representa al nostre país des de 1922 a la pràctica totalitat de la producció de cervesa a Espanya. Aquesta associació va ser fundada per les companyies cerveseres: MAHOU SANT MIQUEL, HEINEKEN ESPAÑA, DAMM, FILLS DE RIVERA, COMPANYIA CERVESERA DE CANÀRIES I GRUP ÀGORA, que produeixen a Espanya les principals marques; a les que s’estan sumant les noves companyies cerveseres distribuïdes per tot el territori nacional.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.