S’incentiva la recollida selectiva dels envasos a les festes de Menorca Des de les festes de Sant Joan s’han recollit gairebé 30 mil envasos de beguda gràcies a un sistema de retorn

Segueixen les mesures per a la reducció i reciclatge dels residus durant les festes d’estiu a Menorca, aquest cop mitjançant un sistema de retorn d’envasos. Aquesta iniciativa, que va tenir un gran èxit l’any passat a Sant Joan (amb 13627 envasos recollits),enguany ha estat impulsada pel Consell Insular de Menorca a diversos pobles de l’illa. Es tracta d’un sistema de retorn emmarcat dins la campanya “Per una mar sense plàstic” en què hi participen diverses organitzacions, com ara Retorna, amb l’objectiu comú de “alliberar les Illes Balears del milió d’envasos de begudes que cada dia contaminen el nostre territori”. Aquest sistema es basa en l’acció conjunta d’una màquina i un conjunt de voluntaris que, per cada envàs buit dipositat, es retornen 10 cèntims. Així l’acció ha estat possible gràcies a la col•laboració dels voluntaris, el Consell Insular i cadascun dels ajuntaments dels pobles on s’ha instal•lat fins al moment.

De moment, aquest sistema de retorn ja ha passat per les festes de Sant Joan de Ciutadella, les festes de Sant Martí de Mercadal i les festes de Sant Jaume des Castell. En total, s’han pogut recollir gairebé 30 mil envasos (20450 a Ciutadella, 2032 a Es Mercadal i 6700 a Es Castell).

Es tracta d’una de les iniciatives impulsades aquest any pel Consell Insular de Menorca seguint amb l’objectiu de reduir els residus a les festes i col•laborar en el seu reciclatge. El got reutilitzable (proposta guanyadora dels pressupostos participatius del 2018 del Consell Insular) també ha tornat a ser el protagonista de les festes per segon any consecutiu per evitar els gots de plàstic d’un sol ús. Des de les festes de Sant Joan ja s’han venut gairebé 5000 gots reutilitzables a les paradetes instal·lades al carrer (2.394 a Ciutadella, 1058 a Es Mercadal i 1453 a Es Castell).

Cal recordar que la Llei de Residus balear, aprovada durant la passada legislatura, precisament incorpora la devolució d’envasos de begudes al comerç com una de les solucions per acabar amb els plàstics d’un sol ús.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.