Molls escabetxats

Escatarem i netejarem de panxes els molls. Els enfarinarem i els fregirem amb oli d’oliva abundant. Un cop fregits els retiram i els reservam a part. Amb oli nou feim un bon sofregit amb una ceba, una cabeça d’alls -els alls han de ser sencers i sense pelar-, i un parell de fulles de llor. Quan sigui llest, uns 20 minutets, hi afegim els molls, l’oli de la fritura, un bon raig de vinagre de qualitat i, si convé, més oli fins que quedi cobert el peix. Ho deixarem coure, fent xup-xup, un parell de minuts.

Ho passam de la paella a un tià de terra i deixam que refredi. Hem d’esperar almenys un dia per poder-los menjar. I millor si ho guardam a la gelera o en un lloc fred tres o quatre dies.

Hi ha qui a més  més hi posa, com hem fet noltros, pastanaga, colflor, pebre vermell i altres verdures.

Amb aquesta recepta podeu fer altres peixos com sardina, gerret, serrans, gató i fins i tot hi ha qui escabetxa peixos nobles com l’anfós.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.