El Consell Insular edita un nou tríptic, el tercer, de la sèrie «Terminologia de les festes de Menorca»

El Servei de Política Lingüística i Cultura Popular, dependent del Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, ha editat recentment el tríptic Terminologia de les festes de Menorca (3). Gastronomia (Rebosteria. Plats de festa tradicionals. Begudes).

Es tracta del tercer tríptic d’una sèrie de lèxics visuals amb els quals el Consell va desplegant el diccionari en línia que va elaborar el Servei de Política Lingüística i Cultura Popular el 2013, amb la col·laboració de la filòloga Anna Tudurí, i que es troba allotjat al web del Termcat sota el títol general de Terminologia de les festes de Menorca, consultable a través de l’enllaç

http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/166/Presentacio/.

Aquest tercer número es dedica a la terminologia pròpia de la gastronomia festiva; és a dir, els menjars i les begudes més propis de les festes tradicionals de l’illa. Són moltes les especialitats de rebosteria que es preparen a cada casa durant els dies de festa, per açò aquest petit vocabulari recull únicament el lèxic més exclusiu i que figura en el diccionari en línia. 

Els objectius d’aquests tríptics, que es distribueixen a través de les seus del Consell Insular a Maó i Ciutadella, les oficines d’informació turística i tots els ajuntaments de Menorca durant les setmanes prèvies a les seves festes patronals, són:

  • Fixar la terminologia pròpia de les nostres festes i difondre-la entre la població, tant illencs com visitants, a fi d’aconseguir un millor coneixement de tots els elements vinculats a les nostres festes.
  • Promoure l’ús correcte d’aquesta terminologia i el respecte per les diferents formes utilitzades per anomenar un mateix element segons els pobles.
  • Donar uniformitat als documents relacionats amb les nostres festes que elaboren els diferents ajuntaments, entitats, institucions, etc.: programes, ordenances, protocols i altres textos divulgatius.
Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.