COCA D’ALBERCOCS i CIRERES DE LA SENYORA TRIAY

COCA D’ALBERCOCS i CIRERES DE LA SENYORA TRIAY

Ingredients:1 lliura (400 g) de farina, 3 unces (100 g) de sèu, 3 unces (100 g) de sucre, 2 ous, un quart de litre de llet teba -ha de ser llet sencera- i 25 g de llevat de forner.

Al damunt: Albercocs frescos i madurs, cireres amb el seu borcany i pinyol i molta sucre.

Elaboració: Dins un ribell gros -el que s’emprava per pastar- posarem la farina i enmig hi farem un clot on hi posarem la resta d’ingredients (podem fondre el llevat dins un poquet de llet teba) i començam a pastar fins que ens quedi una pasta manejable i no massa dura. La deixem tovar una horeta i mitja, tapada amb un cànyem de cuina ben net.

Passat aquest temps esteneu la pasta de coca damunt la llauna d’enfornar que hau- rem untat amb mantega de Menorca o bé oli d’oliva. L’hi donam la forma de coca i al damunt i anam col·locant els albercocs, nets, partits per la meitat i sense els pinyols i les cireres, senceres, amb els pinyols i burcanys. Ben espolsam generosament de sucre els albercocs, les cireres i tota la coca. La posarem al forn uns quaranta minutets a 180 graus. Passat aquest temps comprovam que no hagi quedat crua, la treim del forn i la tornam a ensucrar amb sucre normal o bé amb sucre en pols.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris