La jove Patricia Escudero, millor xef vegana de Balears Amb tan sols 20 anys, la representant del restaurant Bon Lloc s'imposa en la 1a edició del Campionat organitzat per ASCAIB

La jove Patricia Escudero s’ha alçat amb el Primer Campionat Balear de Cuina Vegana, que ha tingut lloc aquest dilluns a les instal·lacions del Restaurant Moss, organitzat per ASCAIB.
Escudero, ajudant de cuina al restaurant Bon Lloc de Palma, ha conquerit al jurat amb els dos plats que ha presentat a concurs: en la categoria de salat un pa bany, i en la categoria de dolç una semiesfera de xocolata blanca i taronja.
El segon lloc ha estat per Zahida Font, que ja mesos enrere es va fer amb el premi al millor entrepà vegà a Horeca, i que aquest dilluns ha elaborat un tàrtar de remolatxa, kolhrabi i tofu fumat com a plat salat, i un Individual d’Ametlla, xocolata blanca, fruita de la passió i coliflor com a postres. El podi l’ha completat Leonardo Simoni, del restaurant Avocado.
El campionat vol ser una manera de presentar la cuina vegana, tan auge en els últims temps, i mostrar al mateix temps les múltiples possibilitats que ofereix el veganisme tant en sabors com en diversitat de plats, textures, aromes i presentacions.
Per això, cada un dels participants finalistes, vuit en total, ha preparat un plat dolç i un altre salat, davant d’un jurat format per 16 periodistes i per prestigiosos professionals del món de la cuina com Toni Rodríguez, Victòria Frontera -presidenta de Vegan Xefs -, Serena Sirini -vicepresidenta-, Valentí Gómez -Director Culinari de Melià Hotels International- o l’exdirector de l’Escola d’Hoteleria de la UIB, José Luis Mateo.
Amb la celebració del I Campionat Balear de Cuina Vegana es pretén donar major visibilitat a una forma d’entendre la gastronomia que és també, per a moltes persones,
tot un estil de vida, i que ha anat creixent de manera exponencial a tot el planeta durant els últims anys.
Els plats presentats han estat els següents:
Dámaso Camps, de Moss Restaurant: Emulsió de pinyons, carxofa i cruixent de tempura (salat) i panacota de remolatxa, maduixes, garrofes i anet.
Margarita Aragó, de Temple Natura: Xampinyons farcits amb amanida de quinoa (salat) i Ice Coffee amb galeta raw.
Patricia Escudero, de Bon Lloc: Pa Bao Oriental i semiesfera de xocolata blanca i taronja
José Luis González, ses Portes Vermelles: Curri cítric de verdures i coco i carbassa, ametlla, mandarina.
Svenja Gallé, Bellaverde: Bellanostrum i Or negre.
Zahira Font, Vila Vegana: Tàrtar de remolatxa, kolhrabi i tofu fumat i Individual d’Ametlla, xocolata blanca, fruita de la passió i coliflor
Leonardo Simoni, Avocado: Creps de carbó vegetal amb alvocat i Caneló cruixent d’alvocat amb salsa de AGAI
Inés Ginou, Bella Juanita: Lasanya d’albergínia i xocolatina de galeta, dàtils, cacauet i xocolata negra

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.