La ruca, un vegetal de luxe

La ruca, un vegetal de luxe

La ruca és una planta amb flor originària de la regió mediterrània. És un aliment de recol·lecció que es consumeix des del temps dels romans i destaca per les seves propietats medicinals i nutritives.

Una cosa que no ens estranya és que tots els enciams són baixos en calories. La ruca aporta 24 calories. La seva ingesta ens ajuda una millor digestió; gràcies al seu alt contingut en fibra promou el trànsit intestinal i també dona sensació de sacietat. Per tant, és ideal en dietes per aprimar-se, tot i que la millor opció és menjar sempre sa.

La ruca es caracteritza per tenir un sabor picant i això és degut als seus components anomenats glucosinolatos, que són potents antioxidants. A més aquesta família de verdures té una importància en la prevenció del càncer, ja que aquest aliment pot inhibir l’enzim histona desacetilasa, involucrada en la progressió de cèl·lules canceroses.
A més, quan som grans cada cop és més difícil acumular calcis ! en els ossos i la ruca és un aliment que ajuda a aportar la dosis necessària de calci diari, ja que conté 160 mg per ració de 100 grams. Ja saps, la ruca és una opció excel·lent per preparar ensalades i barrejar amb fulles, a les que proporciona, a més de molts nutrients, un color intens i un agradable sabor.

Per AMIC: Alba Martos