La ruca, un vegetal de luxe

La ruca és una planta amb flor originària de la regió mediterrània. És un aliment de recol·lecció que es consumeix des del temps dels romans i destaca per les seves propietats medicinals i nutritives.

Una cosa que no ens estranya és que tots els enciams són baixos en calories. La ruca aporta 24 calories. La seva ingesta ens ajuda una millor digestió; gràcies al seu alt contingut en fibra promou el trànsit intestinal i també dona sensació de sacietat. Per tant, és ideal en dietes per aprimar-se, tot i que la millor opció és menjar sempre sa.

La ruca es caracteritza per tenir un sabor picant i això és degut als seus components anomenats glucosinolatos, que són potents antioxidants. A més aquesta família de verdures té una importància en la prevenció del càncer, ja que aquest aliment pot inhibir l’enzim histona desacetilasa, involucrada en la progressió de cèl·lules canceroses.
A més, quan som grans cada cop és més difícil acumular calcis ! en els ossos i la ruca és un aliment que ajuda a aportar la dosis necessària de calci diari, ja que conté 160 mg per ració de 100 grams. Ja saps, la ruca és una opció excel·lent per preparar ensalades i barrejar amb fulles, a les que proporciona, a més de molts nutrients, un color intens i un agradable sabor.

Per AMIC: Alba Martos

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.