El FOGAIBA concedeix 9.225.000 d’euros el que genera una inversió total per a les indústries agroalimentàries d’uns 20 milions d’euros

El Conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha visitat aquest dijous les instal·lacions de la planta de làctics AGAMA i de batuts de xocolata Laccao a Palma. L’han acompanyat el director general d’Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard; el gerent del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), Guillem Rosselló, i representants de la companyia.

Durant la visita han pogut conèixer les diferents línies de producció i envasat, i ha conegut de primera mà les millores ja realitzades a la planta en matèria de seguretat alimentària, prevenció de riscos laborals i medi ambient.

Ara fa dos anys, Damm va adquirir Comercial Bordoy, una de les empreses de distribució més important de les Illes. L’operació va incloure l’adquisió de la totalitat de la seva activitat de distribució de begudes, així com de les activitats d’elaboració i distribució de làctics AGAMA i Laccao, i les de l’embotelladora d’aigües Font Major i Font de Sa Senyora.

El conseller del ram ha anunciat que el FOGAIBA, que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, subvenciona amb un 40% les inversions enfocades a les Indústries de Transformació de productes agrícoles per a la posterior Comercialització (ITC), i que l’empresa ja ha sol·licitat. De fet, Vidal ha dit que «aquestes ajudes són fonamentals a l’hora de poder transformar la matèria prima que els arriba dels nostres productors, i que les empreses els puguin donar una diferenciació respecte la resta de productes», un fet, ha ressaltat el Conseller «que dona suport i garanteix el futur del sector agrari de les illes». A més, Vidal ha recordat que al llarg d’aquesta legislatura «el sector lleter per nosaltres ha estat un sector estratègic com ja ho contempla la llei agrària. Per tal de pal·liar la crisis del sector vam ajudar en una campanya de promoció del producte així com també ho hem fet amb ajudes per facilitar la seva automatització per facilitar el relleu generacional».

Segons el gerent del FOGAIBA, Guillem Rosselló, «es tracta que les empreses locals puguin produir un producte amb una qualitat diferenciada que vagi acompanyada d’una campanya de comercialització en la qual es doni visibilitat a les granges que proveeixen la llet, creant doncs un producte únic respecte els altres».

Fins la data el FOGAIBA ja ha tramitat 163 expedients per aquest tipus d’ajudes estratègiques per al sector concedint 9.225.000 d’euros el que genera una inversió total per a les indústries agroalimentàries d’uns 20 milions d’euros.

A més, també se’ls li ha presentat la nova imatge d’AGAMA i Laccao. Una imatge més moderna i actual, respectant la tradició i l’inconfusible sabor d’aquests, que posa en valor el fet que es tracten de productes làctics de Km 0 i de la més alta qualitat procedents de les Granges de Mallorca.

La comitiva ha pogut tastar també el nou Laccao 0%, la versió sense lactosa del Laccao original. Elaborat amb llet AGAMA semidesnatada sense lactosa i cacau en pols, Laccao 0%, més digestiu i sense sucres afegits, permetrà als mallorquins i a les mallorquines intolerants a la lactosa gaudir de tot el sabor del Laccao de sempre.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.