Morruda as forn amb patates i gambes vermelles de Ciutadella

Un cop escatada i esviscerada la morruda la posarem al forn, dins una palangana que, primer haurem cobert de patates amb un bon raig d’oli d’oliva al fons -hi ha que engrasa la palangana o el tià de terra amb sèu de porc-, seguidament hi posarem el peix que haurem salat a cada banda, les gamb es vermelles de Ciutadella a les que els hi haurem tallat els mostatxos i, després de regar-ho tot amb una copa de vi blanc hi posarem damunt, el peix, les patates i les gambes  una bona picada d’all i julivert, pa ratllat i pebre bord.

Per tal de no cremar-ho, i que de pas actúi de papillote podem tapar la palangana o tià de terra amb paper de plata, ja que hem de tenir en compte que les patates si no les hem tallades ben primes estaràn més estona a fer-se que el peix, i no ens quedarien bé.

Compartir a
Fira Arrels 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *