Calamars plens amb monyaco

Seguirem el mateix procediment de la recepta que hem publicat dels calamars plens, però hi ha que fregir primer els tubs de calamar, posar un poc més d’aigua dins la palangana o tià de terra que llet.

Ingredients: 1 calamar per persona, 100 g de carn de porc, 100 g de carn de vede- lla, 1 coa de rap, els sacarins i els alons dels calamars, 1 pot de sofregit casolà (de la con- serva que haurem fet a l’estiu: ceba, alls, pebre verd i tomàtigues), all i julivet, pa ratllat, 1 copa de conyac, 1 ou, panses i pinyons. Mig quilo de monyacos, oli, sucre, sal, llet i aigua.

Preparació: Com hem apuntat primer de tot sofregirem dins una paella amb oli d’o- liva els tubs dels calamars girats a l’enrevés. Els hi donam la volta altra vegada i els farcim seguint les passes de la recepta dels calamars plens. Un cop farcits els calamars els posam dins un tià de terra i els sofregim un poquet per la part que no hem frit abans. Els treim i els reservam.

Pelam els monyacos, els passam d’aigua per eliminar restes de terra i els tallam a ro- delles o llenques. Els posam al fons del tià i els regam primer d’oli i després amb un got de llet, dos d’aigua i finalment amb una mica de sucre. Hi posam els calamars al damunt. Tapam el tià amb paper de plata i ho enfornam -el forn ja ha d’estar calent- de mitja hora a tres quarts. Hem d’anar vigilant el suc de cocció perquè la llet té tendència a aferrar-se. És per açò que sempre hi posarem més aigua que llet.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.