La Piemontesa, cuina italiana de gama alta a Barcelona

Aquesta franquicia destaca per la seva extensa carta i per la qualitat de les seves pizzes

La Piemontesa, cuina italiana de gama alta a Barcelona

Seguim el nostre Quadern Foodie aquesta vegada per Barcelona on hem passat el pont de la Immaculada. Com que hem anat a veure estudiants, hem optat per restaurants on es pugui menjar bé i a bon preu, sense que la butxaca es quedi resentida.

Al carrer Enric Granados número 60 hi ha el restaurant italià “La Piemontesa”, que no sols destaca per la seva encertada decoració, de fet és una franquicia, sinó la seva relació qualitat preu, que la converteix en una bona opció per anar a sopar amb la família, i més si hi ha adolescents menjadors, que de segur quedaran satisfets perquè els plats i les racions són ben generoses.

Des del carrer destaca el seu obrador, el forn de llenya, que es pot veure des dels finestrals i com s’hi fa feina, cosa que et convida a entrar-hi. El seu personal és atent i  li dóna més punts per anar-hi i tornar-hi més d’una vegada.

La carta és extensa, amb plats de la regió del Piemonte, de cuina mediterrània i també hi trobarem especialitats de la cuina florentina. Cuina italiana de qualitat que ben bé mereix aquesta experiència gastronòmica.

Entre les seves especialitats destacar la pasta fresca que elaboren cada dia amb sèmola, que és més digerible i natural, com tampoc conté colorants ni conservants artificials. Hi trobarem un bon ventall d’entrants, rissottos, carns, gratinats com els canelons i les lasanyes, pizzes i una més que atractiva carta de postres. També destaca la seva carta de vins amb bona relació qualitat preu.

Les pizzes, les carns, els rissottos i els gratinats son cuinats al forn de llenya, cosa que els hi dóna un sabor especial i autèntic.

Hi vam anar 4 persones, un va optar per a un rissotto al foie amb tòfona i una reducció de nata que estava simplement meravellos, mentres que els altres tres vam decidir provar les seves pizzes.

Des d’una clàssica 4 estacions, amb tomàtiga, mozzarella, pernil dolç, xampinyons, tonyina i carxofes. Tot un encert per la seva elaboració i generositat d’ingredients i amb el punt exacte de formatge, cosa que poques pizzeries saben fer.

La seva pizza de salmó, l’Affumicata, que també portava gambes, tomàtiga i mozzarella, estava de meravella. Pasta, com totes, cruixent, lleugera i destaca també a totes les pizzes el seu diàmetre ovalat en tost de ser rodones.

L’altra pizza que vam provar és una de les especialitats de la casa, Capriccio della sera, amb tomàtiga, mozzarella, carxofes, foie, ou i oli de tòfona. Pizza per a gourments, feta amb mestria i que sedueix fins i tot a aquells que reneguen de la pizza.

Altres pizzes que ens van semblar interessants van ser la Tramontina, amb tomàtiga, mozzarella, pepperoni, pernil dolç, pebre vermell, mozzarella de búfala (DOP)  i xampinyons, o l’Aurelia, amb mozzarella, stracchino (formatge típic de la Lombardia), tomàtigues de cirerol, formatge taleggio, oliva i llenques fines de vedella macerada i alfàbega, com també la pizza de Llagostins amb mozzarella, tomàtiga i carpaccio de llagostins amb  oli d’alls.

Els amants de les carns tenen des del seu entrecote de 300 g a la graella amb foc de carabó i salsa de foie o de funghi porcini o la ploma ibèrica cuita a la brasa, cuita a baixa temperatura i amb salsa trufada.

Pel que fa als vins hi trobam des de vins italians com un Chianti per 14,90€ o un Moscato d’Asti blanc per 13,90€. Entre els negres un Glarima de Sommos de la DO Somontano per 10,90€ i entre els blancs el Gessamí de Gramona de la DO Penedés per 14,60€. Pel que fa al cava interessants els preus de les seves dues úniques propostes un Gramona La Cuvée per 18,10€ i el Milesimé de Juve i Camps per 28,10€.

FITXA GASTRONÒMICA

La Piemontesa, restaurant pizzeria.
Especialitat en cuina italiana.
Carrer Enric Granados, 60 08008 Barcelona
Reserves +34 932 503 920
Web: www.lapiemontesa.com
Fan repartiment a domicili i també pizzes per a emportar-se.