Gran Feudo 626 Barricas, una edició limitada dels Cellers Chivite Un negre de la DO Navarra amb coupatge de Cabernet Sauvignon, Merlot i Ull de Llebre

Aquesta setmana hem sortejat un vi molt especial. El Gran Feudo edició limitada de 626 barriques, un vi negre de la DO Navarra amb un coupage de Cabernet Sauvignon, Merlot i Ull de Llebre, que pertany al prestigiosos cellers Chivite. És un vi de criança de 12 mesos en barriques de roure francès i americà.

Tot un gran clàssic que ens aportarà els matisos dels grans vins negres navarresos d’una anyada qualificada com a molt bona. Estam davant un vi estructurat i profund, a més de gaudir d’un perfecte equilibri que el situa entre els grans negres peninsulars.

Nota de cata

  • Aspecte: Vermell cirera picota amb ribet violaci intens que denota la seva joventut.
  • Nas: Aromes varietals de fruites vermelles madures amb notes torrades i especiades per mor de la criança. Fusta fina i vainilles.
  • Boca: Sedós, voluminós, redó, potent, estructurat… fusta molt ben integrada i final agradable, llarg i especiat.

MARIDATGE

Vi ideal per als plats de la tardor i de l’hivern. Marida a la perfecció amb els plats de cullera, des dels brous i sopes als plats de llegum com uns ciurons amb col i costella pelada; unes llenties amb cuixot o per acompanyar una fava i fideu.

Li van de meravella els plats de la cuina dels caçadors. Tords dins es tià, guàtleres farcides de pastarral, cegues amb salmí, perdius amb col…

Com també els arrossos de tardor on els protagonistes són aquestes aus, juntament amb els bolets i les carns de porc negre o porc faixat.

Per als sopars informals entre amics tot compartit taules d’embotits i de formatges, a més de truites.

Ens anirà de meravella amb la senzillesa d’uns ous estrellats amb patates fregides i botifarró blanc.

No cal dir que és bon amic de les carns a la graella i dels aguiats o panaderes com la de be amb carxofes o una panadera de carn de vedella amb vi negre, el que els francesos anomenen boeuf bourgignon, que podríem cuinar de maravella amb aquest Gran Feudo 626 Barricas.

Si voleu saber més o comprar aquest gran clàssic navarrés, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.