Bullit de peix Un dels grans tresors a recuperar de la cuina marinera menorquina

El bullit, a Menorca, no sols es fa de carns i verdures, que és el més usual, sinó que pel fet de que ens trobam a una illa, el peix també és una part molt important de la nostra dieta i en la nostra gastronomia.

Les famílies de pescadors o de les localitats amb port el bullit de peix era i és també un plat molt tradicional. S’elabora amb peix de sopa o de “morralla” com les aranyes, escórpores, graneu, roja, que s’acompanyen de patates, mongetes tendres, 1 ceba i les herbes de sopa.

El bullit de peix consta també de tres plats.

De primer el brou de peix que es pot fer amb fideus o també hi ha qui fa un arròs caldós claret; de segon les patates i les mongetes bullides i de tercer el peix, que es menja sol, ja que solen ser peixos d’espina i s’han de ben triar les polpes.

Tan les patates com el peix es solen acompanyar d’una salsa maonesa o un allioli d’ou fets al morter.

També es fan bullits d’un sol peix, com és el cas del cap roig bullit amb patates i mongetes verdes, on no hi manca tampoc la salsa maonesa.

De la mateixa manera què  s’han fet bones passes per a recuperar el bullit de carn, seria bo que des de les patronals de la restauració i també des de les mateixes administracions o entitats gastronòmiques es facin també les passes oportunes per a recuperar als restaurants aquest plat menorquí, que res té a envejar a les calderes i arrossos mariners, com tampoc té res a envejar als bullits de peix que es fan, amb les seves particularitats a Mallorca i a Eivissa.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.