Nova aposta del Govern per la qualitat amb el distintiu Gold per al sector de restauració

La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha presentat avui dematí la nova certificació de qualitat “Gold” per a establiments del sector de restauració i que reconeix la qualitat del servei i el tracte als clients mitjançant una auditoria que realitza la Cambra de Comerç i que dóna el dret als establiments a sol·licitar la categoria al Govern. El Govern aporta 21.000 euros a la Cambra de Comerç, 11.000 euros per part de Treball per a realitzar les auditories, i 10.000 euros de Turisme, per a donar a conèixer aquesta iniciativa entre restauradors i clients potencials.

Durant la presentació, en què la vicepresidenta ha estat acompanyada del president de la Cambra de Mallorca, Antoni Mercant i el president de Restauració Mallorca, Alfonso Robledo, Busquets ha explicat que aquesta iniciativa forma part de tot un seguit d’accions que duu a terme el Govern per a promoure la qualitat, tant en les instal·lacions com en els serveis públics i privats i ha incidit en la necessitat de “vetlar perquè tothom tengui una bona experiència”.

En aquest sentit, ha abundat en què el distintiu Gold reconeix el bon tracte fet per part del personal de l’establiment i “és en si mateix una recomanació del local” qui passi per davant un local que la tengui sabrà que és un lloc compromès amb la qualitat del servei. “Residents i i visitants ha de saber que trobar aquest distintiu és una garantia d’una bona experiència en el servei”, ha dit Busquets, qui ha afegit que “per aquest motiu la Conselleria de Turisme subvenciona amb 10.000 euros una campanya d’accions de promoció, divulgació i reconeixement de la categoria GOLD als establiments de restauració”.

Tant el president de la Cambra de Comerç com el seu homòleg de Restauració Mallorca han coincidit en la necessitat de promoure aquest distintiu per aconseguir que cada vegada més establiments tenguin un tracte de qualitat amb els clients i han agraït que el Govern hagi impulsat la creació d’aquesta distinció, que s’ha presentat al Rambar de Palma, un dels 12 establiments ja han superat l’auditoria i que des d’avui llueix el distintiu Gold.

Gold: auditoria i beneficis

La categoria Gold per a bars, cafeteries i restaurants és un sistema de gestió de la qualitat propi de la Cambra de Comerç que estableix requisits i condicions que asseguren un servei de qualitat en restaurants i cafeteries i que té el reconeixement oficial de la Conselleria de Turisme.

El distintiu Gold Service s’atorga després d’una auditoria imparcial, que inclou la visita d’un client misteriós, en la qual s’analitza una extensa llista d’aspectes relacionats amb l’activitat de l’establiment. Una vegada superada l’auditoria, es pot registrar l’establiment a la categoria especial GOLD dels registres turístics del Govern i identificar-se amb placa oficial.

La Cambra de Comerç, com a corporació amb capacitat certificadora per llei, és la responsable d’aquest sistema de qualitat específic per al sector de la restauració. En paraules del seu president, Antoni Mercant, “Gold serà una garantia per gaudir dels millors restaurants de Mallorca, aquells que cerquen l’excel·lència i estan compromesos amb la qualitat del servei”.

Alguns dels punts bàsics que s’auditen són: tracte als clients, confort i higiene del local, temps d’espera, preus visibles, informació sobre al·lèrgens i la utilització de productes locals i de temporada als menús.

Aquells restaurants que superin l’auditoria i aconsegueixin la categoria Gold, es beneficiaran de les accions de promoció de la marca, inclosa la prevista a fires turístiques. S’ha habilitat el lloc web www.goldservicemallorca.com on es poden geolocalitzar tots els establiments Gold. S’ha iniciat una campanya específica al sector de restauració per donar a conèixer la possibilitat de sol·licitar el distintiu. Així mateix, es donarà a conèixer el distintiu entre la població.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.