Mongetes a la menorquina

Ingredients: 400 g de mongetes, 1 ceba, 4 grans d’all, 1 pebre verd, 2 tomàtigues de ramellet, 3 o 4 pastanagues, 2 patates, 1 cabdell de col petita, 1 branqueta de tem, 2 peus de porc, 1/2 sobrassada voltada petita, 2 botifarrons negres, 1/4 de quilo de costelleta pelada, un tros de xulla i sal.

Elaboració: Dins una olla posarem les mongetes tapades d’aigua i les deixarem tota la nit.

Ensoldemà, canviam l’aigua a les mongetes i les posam a bullir amb els peus de porc xapats per la meitat, el tros de xulla, la pastanaga tallada a bocinets, el tem i un bon pessic de sal.
 A part, dins una paella sofregirem la costella pelada i quan comenci a agafar color hi afegim la sobrassada i el botifarró tallats a bocins d’un dit. Quan s’hagin fet i abans que es rompin els treim de la paella i els reservam. En el mateix oli feim un sofregit amb la ceba, els grans d’all pelats, el pebre verd i les tomàtigues, tot tallat el més petit possible. Deixem que el sofregit es ben confiti i mentres tant pelarem les patates i les tallarem a cantells, per a afegir-les al sofregit i que també es ben confitin a foc dolç.

Quan l’olla hagi pres el bull, hi afegim el sofregit amb les patates i les costelles pelades ja fregides i deixem coure uns tres quarts d’hora per a després ficar-hi les fulles de col tallades a bocinets i els embotits fregits que havíem reservat. Ho deixem coure uns vint minuts, corregim de sal, si cal, i ho podem portar a taula.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *