La mostra de cuina menorquina, una cita pels amants de la bona gastronomia Encara hi ha tota aquesta setmana per a gaudir de la bona cuina menorquina

L’illa de Menorca no només conserva el seu patrimoni cultural, talaiòtic i paisatgístic, sinó que té un patrimoni gastronòmic a descobrir i que va més enllà de la caldereta de llagosta; que per cert en aquesta mostra hi ha diferents propostes i a molt bon preu.

Aquesta cuina autòctona, la cuina d’arrels, al costat del moviment consolidat de la nova cuina menorquina és el complement ideal per a les nostres escapades de tardor i hivern a l’illa, on diàriament podem arribar des dels ports d’Alcúdia i Barcelona amb els vaixells de Baleària o bé amb avió.

Del 21 al 30 de setembre tenim una oportunitat inigualable per conèixer i gaudir de la més pura gastronomia menorquina, dels seus plats i dels seus restaurants que oferiran menús a 17 euros, més altres menús d’alta gastronomia que van des dels 20 als 43 euros depenent del restaurant, dels 22 que s’han sumat a aquesta mostra organitzada per Menorca Restauració, de CAEB, i que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Turisme, Sa Cooperativa del Camp de Menorca, Fra Roger, ASHOME, l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears i la naviliera Balearia.

Restaurants

Aquells que vulguin profitar per viure dos caps de setmana gastronòmics tenen interessants recorreguts per aquests 22 restaurants de l’illa, alguns d’ells de renom i de reconeguda trajectòria com són els casos, a Ciutadella, de Mon de Felip Llufriu; Rels, de Joan Bagur, restaurant revelació a Menorca; i per als amants de la cuina marinera, l’Aquarium, a Cala en Bosch. A Es Mercadal recomanem Ca n’Aguedet un dels temples de la cuina menorquina tradicional; A Es Migjorn S’Engolidor, que juntament amb Aguedet han estat distingits com a millors restaurants de cuina menorquina; Minerva, un dels grans de la cuina marinera al port de Maó; o Biniarroca, al seu hotel rural amb encant; i l’imprescindible Sa Pedrera des Pujol, amb Dani G Mora, un dels impulsors de la nova cuina menorquina, a Sant Lluís. Tant Dani Mora com Felip Llufriu han rebut el reconeixement a millor cuiner de l’illa per la crítica especialitzada.

Propostes

D’entre els nombrosos plats que podem trobar en els gairebé 40 menús, tant de fira com gastronòmics anem a destacar algunes propostes que ens han semblat interessants com les croquetes de ortigues de mar amb all i oli; vogamarí (eriçó de mar) gratinat al cava; gamba vermella de Ciutadella a la sal; caneló de ratjada amb beixamel de tàperes; caldera de serrans amb lloms d’espet tempuritzats; peix de Menorca al forn; caldereta de gambes vermelles, rap i musclos; raoles d’endívia (escarola), greixera de peus de porc amb formatge de Menorca; llobarro farcit a l’estil de Fra Roger; calamars farcits a la menorquina amb salsa d’avellanes; escopinyes gravades del port de Maó en tres adobs; gamba vermella de Ciutadella en tres serveis; be confitat amb llet de romaní; pop a la brasa amb burrida; conill amb cranca; verat fumat amb hummus d’ametlles; porcella amb pomes i enciam rostida; carpaccio de peix de l’illa, timbal d’anyell de llet amb mel de romaní; serrans de Cala Galdana fregits; paella o arròs caldós de llagosta; bacallà a la mel de Menorca; ratjada l’antiga; arròs de la terra (blat al forn amb verdures, patates i embotits de porc); sípia farcida de gambes; espatlla de be amb crosta d’olivada; albergínia rostida a foc amb calamar i salsa d’ostres; molls marinats al moscatell; oliaigua amb mousse de formatge de Menorca; greixera de sobrassada de Menorca; llom amb col; ratjada al forn a la menorquina; mousse de sobrassada i poma; pilotes de sípia amb salsa de safrà de Menorca; porcella al forn amb gratinat de ensaïmada; arròs de llamàntol i presa ibèrica; rotllet cruixent de col i perdiu amb salsa hoisin; roast beef amb salsa de grevi i panadera de sirviola entre altres propostes, sense deixar de banda les postres que són veritables pecats.

Tenim idò una bona ocasió per a gaudir de la bona cuina menorquina tant els menorquins per a conèixer els grans restaurants de l’illa que, moltes vegades per preu no podem visitar, com també pels aquells que ens segueixen des de Mallorca o el Principat, puguin conèixer la millor cuina menorquina.

Els restaurants participants per població són els següents:

Ciutadella:

 • Asador Molí des Comte                Constitució, 22
 • Ses Voltes                                             Carrer Ses Voltes 16-22
 • Racó des Palau                                  Carrer des Palau, 3
 • Rels                                                          Carrer Sant Isidre, 33
 • Sant Ignasi                                            Ronda Nord, s/n
 • Mon Restaurant                               Passeig Sant Nicolau, 4
 • Es Pinzell                                              Plaça des Pins, 4
 • Restaurante Aquarium                Paseo Portixol, Lago de Cala’n Bosch
 • Desport                                                Carrer Marina, 23, Port de Ciutadella

Ferreries:

 • Restaurante Es Barranc           Passeig del Ríu, 11-12 (Cala Galdana)
 • Binissues                                          Carretera Mahon-Ciutadella Km. 31,6, 07750 Camí dels Alocs

Es Mercadal:

 • Hotel Jeni & Restaurante          Mirada del Toro, 81
 • Restaurant Ca n’Aguedet            Lepanto, 30
 • Restaurant Tast                                 Pl. Pare Camps, 21
 • Restaurante cafè Bistro Sol32         Carrer Pla de ses eres, 32
 • Café del Nord                                    Urbanitzacio Platges de Fornells, Zona Comercial, núm 5

Es Migjorn Gran:

 • S’Engolidor Restaurant i Fonda       Major, 3

Maó:

 • Restaurant l’Arpó                           Moll de Llevant, 124
 • Ca’n Nito de la Marina                Moll de Llevant, 15
 • Minerva                                              Moll de Llevant, 87

Sant Lluis:

 • Restaurante Biniarroca                  Camí Vell, 57. Ctra. Sant Lluís – Es Castell, km. 1
 • Sa Pedrera des Pujol                        Cami des Pujol, 14

Si vols saber els preu dels menús que oferèixen els restaurants, ho pots fer entrant a aquest enllaç http://www.mostradecuinamenorquina.com i clickant damunt l’enllaç que obre els menús AF_MCMLlibret2018

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *