La mostra de cuina menorquina, una cita pels amants de la bona gastronomia Encara hi ha tota aquesta setmana per a gaudir de la bona cuina menorquina

L’illa de Menorca no només conserva el seu patrimoni cultural, talaiòtic i paisatgístic, sinó que té un patrimoni gastronòmic a descobrir i que va més enllà de la caldereta de llagosta; que per cert en aquesta mostra hi ha diferents propostes i a molt bon preu.

Aquesta cuina autòctona, la cuina d’arrels, al costat del moviment consolidat de la nova cuina menorquina és el complement ideal per a les nostres escapades de tardor i hivern a l’illa, on diàriament podem arribar des dels ports d’Alcúdia i Barcelona amb els vaixells de Baleària o bé amb avió.

Del 21 al 30 de setembre tenim una oportunitat inigualable per conèixer i gaudir de la més pura gastronomia menorquina, dels seus plats i dels seus restaurants que oferiran menús a 17 euros, més altres menús d’alta gastronomia que van des dels 20 als 43 euros depenent del restaurant, dels 22 que s’han sumat a aquesta mostra organitzada per Menorca Restauració, de CAEB, i que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Turisme, Sa Cooperativa del Camp de Menorca, Fra Roger, ASHOME, l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears i la naviliera Balearia.

Restaurants

Aquells que vulguin profitar per viure dos caps de setmana gastronòmics tenen interessants recorreguts per aquests 22 restaurants de l’illa, alguns d’ells de renom i de reconeguda trajectòria com són els casos, a Ciutadella, de Mon de Felip Llufriu; Rels, de Joan Bagur, restaurant revelació a Menorca; i per als amants de la cuina marinera, l’Aquarium, a Cala en Bosch. A Es Mercadal recomanem Ca n’Aguedet un dels temples de la cuina menorquina tradicional; A Es Migjorn S’Engolidor, que juntament amb Aguedet han estat distingits com a millors restaurants de cuina menorquina; Minerva, un dels grans de la cuina marinera al port de Maó; o Biniarroca, al seu hotel rural amb encant; i l’imprescindible Sa Pedrera des Pujol, amb Dani G Mora, un dels impulsors de la nova cuina menorquina, a Sant Lluís. Tant Dani Mora com Felip Llufriu han rebut el reconeixement a millor cuiner de l’illa per la crítica especialitzada.

Propostes

D’entre els nombrosos plats que podem trobar en els gairebé 40 menús, tant de fira com gastronòmics anem a destacar algunes propostes que ens han semblat interessants com les croquetes de ortigues de mar amb all i oli; vogamarí (eriçó de mar) gratinat al cava; gamba vermella de Ciutadella a la sal; caneló de ratjada amb beixamel de tàperes; caldera de serrans amb lloms d’espet tempuritzats; peix de Menorca al forn; caldereta de gambes vermelles, rap i musclos; raoles d’endívia (escarola), greixera de peus de porc amb formatge de Menorca; llobarro farcit a l’estil de Fra Roger; calamars farcits a la menorquina amb salsa d’avellanes; escopinyes gravades del port de Maó en tres adobs; gamba vermella de Ciutadella en tres serveis; be confitat amb llet de romaní; pop a la brasa amb burrida; conill amb cranca; verat fumat amb hummus d’ametlles; porcella amb pomes i enciam rostida; carpaccio de peix de l’illa, timbal d’anyell de llet amb mel de romaní; serrans de Cala Galdana fregits; paella o arròs caldós de llagosta; bacallà a la mel de Menorca; ratjada l’antiga; arròs de la terra (blat al forn amb verdures, patates i embotits de porc); sípia farcida de gambes; espatlla de be amb crosta d’olivada; albergínia rostida a foc amb calamar i salsa d’ostres; molls marinats al moscatell; oliaigua amb mousse de formatge de Menorca; greixera de sobrassada de Menorca; llom amb col; ratjada al forn a la menorquina; mousse de sobrassada i poma; pilotes de sípia amb salsa de safrà de Menorca; porcella al forn amb gratinat de ensaïmada; arròs de llamàntol i presa ibèrica; rotllet cruixent de col i perdiu amb salsa hoisin; roast beef amb salsa de grevi i panadera de sirviola entre altres propostes, sense deixar de banda les postres que són veritables pecats.

Tenim idò una bona ocasió per a gaudir de la bona cuina menorquina tant els menorquins per a conèixer els grans restaurants de l’illa que, moltes vegades per preu no podem visitar, com també pels aquells que ens segueixen des de Mallorca o el Principat, puguin conèixer la millor cuina menorquina.

Els restaurants participants per població són els següents:

Ciutadella:

 • Asador Molí des Comte                Constitució, 22
 • Ses Voltes                                             Carrer Ses Voltes 16-22
 • Racó des Palau                                  Carrer des Palau, 3
 • Rels                                                          Carrer Sant Isidre, 33
 • Sant Ignasi                                            Ronda Nord, s/n
 • Mon Restaurant                               Passeig Sant Nicolau, 4
 • Es Pinzell                                              Plaça des Pins, 4
 • Restaurante Aquarium                Paseo Portixol, Lago de Cala’n Bosch
 • Desport                                                Carrer Marina, 23, Port de Ciutadella

Ferreries:

 • Restaurante Es Barranc           Passeig del Ríu, 11-12 (Cala Galdana)
 • Binissues                                          Carretera Mahon-Ciutadella Km. 31,6, 07750 Camí dels Alocs

Es Mercadal:

 • Hotel Jeni & Restaurante          Mirada del Toro, 81
 • Restaurant Ca n’Aguedet            Lepanto, 30
 • Restaurant Tast                                 Pl. Pare Camps, 21
 • Restaurante cafè Bistro Sol32         Carrer Pla de ses eres, 32
 • Café del Nord                                    Urbanitzacio Platges de Fornells, Zona Comercial, núm 5

Es Migjorn Gran:

 • S’Engolidor Restaurant i Fonda       Major, 3

Maó:

 • Restaurant l’Arpó                           Moll de Llevant, 124
 • Ca’n Nito de la Marina                Moll de Llevant, 15
 • Minerva                                              Moll de Llevant, 87

Sant Lluis:

 • Restaurante Biniarroca                  Camí Vell, 57. Ctra. Sant Lluís – Es Castell, km. 1
 • Sa Pedrera des Pujol                        Cami des Pujol, 14

Si vols saber els preu dels menús que oferèixen els restaurants, ho pots fer entrant a aquest enllaç http://www.mostradecuinamenorquina.com i clickant damunt l’enllaç que obre els menús AF_MCMLlibret2018

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.