Baleària

Rexach Baqués Brut Imperial Reserva Un dels grans caves familiars catalans a descobrir

Iniciam el mes d’agost amb un cava que ens ha sorprès i molt. Es tracta del Rexach Baqués Brut Imperial Reserva, elaborat a la localitat de Guardiola de Font-Rubí, i que és el fruit costant de quatre generacions de la mateixa famñilia, Rexach Baqués, una de les més antigues i que elabora aquests caves des de 1910. Aquest reserva imperial està elaborat amb les varietats tradicionals 30% Xarel·lo, 30% Macabeu i 42%Parellada, amb una criança de 3,5 anys (42 mesos) en botella.

Nota de cata

  • Aspecte: Groc palla amb reflexes or nou i bombolla molt fina.
  • Nas: Aroma suau i elegant. Poma acompanyada de fruits secs i fumats.
  • Boca: Saborós i cremós amb un bon equilibri àcid/dolç que el fa gairebé perfecte. Post gust suau i llarg.

MARIDATGE

Estam davant un gran cava amb una perfecta relació qualitat preu i que ens seduirà quan el provem.

És el cava perfecte per a maridar tant amb plats de carns al forn com una porcella, un be o bé pollastres, capons i gall d’indis, com ens anirà com anell al dit per acompanyar plats de marisc de closca i crustacis, com els peixos nobles de l’illa fets al forn a la menorquina, o a la sal. També per acompanyat plats de cuina japonesa com els sushis i sashimis, entre altres. També tiraditos i ceviches de la cuina peruana.

Aquest Brut Reserva Imperial el podem beure per acompanyar unes escopinyes al forn amb pa ratllat; uns escamarlans a la planxa; uns musclos del port de Maó al vapor amb una salsa maonesa feta a casa; unes ortigues de mar arrebossades, i com no calderetes de llagosta, de gambes, o bé la caldera de peix menorquina.

Acompanya bé les carns blanques com un pollastre amb ametlles; un conill amb cebes; uns feixets i arrossos com una bona paella valenciana.

La guanyadora del sorteig d’aquesta setmana ha estat Guida Monjo Marquès, la nostra seguidora de més edat, amb 101 anys, que ja l’ha provat al seu xalet de Sa Farola, i que diu que en guarda la resta de bòtils per a celebrar el dia 5 d’octubre els seus 102 anys d’edat.

Si voleu saber més o comprar aquest cava el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.