El Forn de Curniola, tortades, braços de gitano i ensaïmades

L’altre dia, vaig anar al Forn de Curniola, convertit en pastisseria i rebosteria on al seu obrador només hi treballen dones, i que encara fan les coses a l’antiga, amb ingredients de primeríssima qualitat –de fet van ser premiats com a millor pastisseria de Menorca a 2014 per l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Balears” i vaig veure com servien una tortada d’ametlla feta per comanda, una tortada que em va recordar a les que veia quan era petit, que feia ganes d’emportar-la a casa. Vaig pensar tot d’una que la propera celebració que faci encomanaré una tortada per a tornar a reviure els sabors de la infantessa, que són aquells que ens queden gravats per a sempre més a les nostres papil·les gustatives, i en formen part del nostre adn gastronòmic, i com a molts de vosaltres, potser imaginaré que cluc els ulls, i bufaré les veles d’un nou aniversari, rodejat dels amics i amigues d’infància, i que amb els calçons curts i els genolls pelats, tornaré a jugar a taps, a mèrvols, a dins-fora-surt, a ceba, a taps…, i les cotxeres de sa placeta del Roser tornaran a ser porteries per a fer gols, i tornarà a obrir la pastisseria “La sin nombre” on anirem a mirar el seu mostrador ple de de dolços, pots de vidre amb caramels de mil colors, i al aparador principal, una imponent tortada, amb les seves flors de merenga color de rosa, de confits de plata, de fils d’or fets amb vermell d’or, de cireres vermelles i verdes confitades molt molt dolces, presidirà els records de les nostres vides.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.