Peix en escabetx, segons Fra Roger Plat interpretat pel delegat d'ASCAIB a Menorca, Tomàs Cano

Tomás Cano, xef de l’hotel Royal Son Bou i delegat a Menorca d’ASCAIB,  va cuinar aquesta tonyina en escabetx amb motiu de la presentació del llibre Art de la Cuina, de Fra Roger, i la conferència de l’actor i gastrònom Juan Echanove, a Es Mercadal, el dia 15 agost 2014. La tonyina que va fer Tomás és la seva versió de la recepta número 125 del llibre Art de la Cuina “Altre plat de peix en escabetx”.

Ingredients : • tonyina • sal • oli d’oliva • vinagre • pebre bord dolç • llorer • alls • romaní • aigua • farina.

Elaboració: Tallem la tonyina a daus un cop net d’espines i pell. La posem en remull amb aigua freda una hora, traiem la tonyina, I l’eixuguem bé amb un drap. Posem a la cassola l’oli, i quan estigui calent hi afegim els alls sense pelar, llorer, romaní, sal i finalment el pebre bord, i seguidament el vinagre i l’aigua. Hem de tenir cura que el pebre bord no es cremi, perquè si es crema amargarà l’escabetx. Deixem coure tot uns 30 minuts a foc lent i retirem del foc. A part agafem la tonyina, l’enfarinem i la fregim una mica, només per segellar la farina; quan tinguem la tonyina semi fregida la posem a l’escabetx i ho deixem reposar 12 hores. La tonyina no ha de coure al foc amb l’escabetx, perquè s’acaba de fer és amb el propi escabetx; d’aquesta manera ens queda més sucós.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.