Coca amb pebres

Ingredients: 1 quilo de farina, 1 quilo de pebres vermells, 4 gran d’all, un tros de llevat de la mida d’un ou, 200 g de sucre, 3 ous, 100 g de sèu de porc i 100 g de mantega de vaca, una escudelleta d’oli d’oliva i una altra d’aigua.

Elaboració: Enfornarem els pebres vermells uns 25 minuts i després de passat aquest temps els treim del forn i els embulicam amb paper d’estrassa i els deixem que tornin tebs.

Mentrestant començarem a fer la coca batent a mà, amb una forquilla, el llevat i els ous. Dins un ribell hi ficam la farina, feim un clot enmig on hi posarem el llevat i els ous batuts i la resta d’ingredients i farem una pasta que anirem pastant amb els punys fins que aquesta faci bufetes. Ens ha de quedar una pasta que no ha de ser ni dura ni blana.

Un cop aconseguida la textura desitjada estenerem la pasta a manera de coca damunt una llauna untada d’oli d’oliva i la posarem a prop dels fogons on hem cuit els pebres per tal que la calor la faci tovar. La pasta estarà a punt quan hagi crescut un dit i mig.

Mentres la pasta tova, pelarem els pebres, eliminarem burcanys i pipides i els tallarem a tires, els amanim dins un ribell amb oli, sal i alls tallats que llavors componerem damunt la coca i l’enfornam de 35 a 40 minutets.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris