Coca amb sofrit

Ingredients per a la pasta: Mig quilo de farina, 150 g d’aigua, 175 g d’oli d’oliva, un bocí de llevat de forner d’un 40 g, sal, all, julivert i pebrebord dolç.

Ingredients per al sofregit i verdures: 1 manat de bledes o espinacs, 3 tomàtigues madures, 2 cebes, 4 grans d’all, 2 pebres verds i 1 pebre vermell.

Elaboració: Per a fer la pasta de coca posarem la farina dins un ribell i al mig hi farem un clot on hi ficarem primer el got d’aigua teba on hi haurem desfet el llevat. Després hi afegirem l’oli d’oliva i ho anirem pastant fins aconseguir una massa ni molt dura ni molt molla. L’estendrem damunt una llauna de forn que estara untada d’oli. La deixarem tovar entre una hora i una hora i mitja.

Mentres la coca està tovant farem el sofregit dins un tià de terra amb oli d’oliva. Començarem primer per la ceba, tallada menuda i quan agafi color i afegim els pebres tallats a dauets i els alls filetejats, deixem confitar 5 minutets, com a molt, hi afegim la tomàtiga, també tallada a bocinets i deixem que cogui un poc, però no massa. Quan la coca hagi tovat, la pintam d’oli d’oliva mesclat amb pebrebord i seguidament hi posam al damunt el sofregit. Salam i enfornam uns 40 minuts a 180 graus.

Nota: Hem d’emprar poc oli per a fer el sofregit o sinó deixar-lo degotar dins un colador per tal que la coca no sigui massa oliosa. Vigilam el temps de cocció del forn.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris