Coca d’albercocs de la senyora Triay

És una de les receptes de l'antic manuscrit dels Salort de Ciutadella

Coca d’albercocs de la senyora Triay

La recepta que us presentam avui és del llibret de cuina de la família Salort de Ciutadella, que vaig publicar fa un parell d’anys al llibre “Cocina señorial de Menorca: El recetario de los Salort de Ciutadella” i que explica una de les tantes receptes de coques que elaboraven a les cases nobles i benestants de Ciutadella a les darreries del segle XIX.

Ingredients: 1 lliura (400 g) de farina, 3 unces (100 g) de sèu, 3 unces (100 g) de sucre, 2 ous, un quart de litre de llet teba -ha de ser llet sencera- i 25 g de llevat de forner.

Al damunt: Albercocs frescos i madurs i molta sucre.

Elaboració: Dins un ribell gros -el que s’emprava per pastar- posarem la farina i enmig hi farem un clot on hi posarem la resta d’ingredients (podem fondre el llevat dins un poquet de llet teba) i començam a pastar fins que ens quedi una pasta manejable i no massa dura. La deixem tovar una horeta i mitja, tapada amb un cànyem de cuina ben net.

Passat aquest temps esteneu la pasta de coca damunt la llauna d’enfornar que hau- rem untat amb mantega de Menorca o bé oli d’oliva. L’hi donam la forma de coca i al damunt i anam col·locant els albercocs, nets, partits per la meitat i sense els pinyols. Ben espolsam generosament de sucre els albercocs i tota la coca. La posarem al forn uns quaranta minutets a 180 graus. Passat aquest temps comprovam que no hagi quedat crua, la treim del forn i la tornam a ensucrar amb sucre normal o bé amb sucre en pols.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris