Dolsos de les festes de Sant Joan

A més de les dolses, a les pastisseries tradicionals de Ciutadella no hi mancaran els confits de colors, anomenats confits de caixer i típics de la festa, a més dels confits d’ametlla de color de rosa i de color blanc, o els confits d’anís i les pastilles de menta, rosa i d’anís que van dins les aludes juntament amb els macarrons de Sant Joan. També hi ha les ensaïmades, de les que vam parlar recentment, i també eren propis de les berenetes d’aquests dies de festa les coques d’albercoc i les coques de cireres. També és temps del dolços de caixer, fets de congret amb melmelada de rovell d’ou amb una capa de glaça reial a sobre que pot ser blanca o rosada, i que juntament amb els pastissets, els carquinyols i antigament els cubellets d’ametlla o avellana, formen part de la rebosteria de la festa.

Finalment apuntar com berenar tradicional del Diumenge des Be –després de l’escudella de xocolati amb ensaïmada, el menjar blanc acompanyat de crespellets, que és també la postra típica i tradicional de les Festes de Sant Joan.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.