Botijo Rojo, un vi de garatge que sedueix

Amb 90 punts Parker està elaborat per Bodegas Frontonio

Botijo Rojo, un vi de garatge que sedueix

Aquesta setmana xerrarem d’un vi jove molt especial, “El Botijo Rojo” monovarietal garnatxa 100% de la IPG Valdejalón, elaborat per Bodegas Frontonio a la localitat d’Èpila. Té 90 punts de la Guia Parker.

“El Botijo” és una producció limitada, el que se’n diu un microvi, elaborat a un garatge de Valldejalón (Saragossa) on Fernando Mora MW, Francisco Latasa i Mário López fan vins discretament. El nom el pren de l’antiga peça de fang, el càntir, que s’emprava fins no fa gaires dècades per a refredar l’aigua, i que s’adaptava perfectament al clima sec i Mediterràni, i que encara és emprat per a molts de viticultors.

 

NOTA DE CATA

Aspecte: Atractiu vermell granatós, a cirera picota

Nas: Aromes intensos cireres, mores, pebre bo amb un rerefons especiat.

Boca: Intens, fresc i amb molta fruita. Tanins ben equilibrats i mineralitat intensa.

MARIDATGE

És un vi ideal per a beure’l fresc, per tal que poguem gaudir de la seva joventut i els aromes de fruita de la garnatxa.

En anirà bé per acompanyar taules de formatges intensos, com també plats tradicionals de la cuina menorquina com un conill amb pebres o amb cebes; una panadera de be; llengua amb fesols o plats de triperia com un fetge o uns ronyons amb salsa, a més dels plats de panxa.

És un vi afruitat que ens pot acompanyar, si el servim fresc, plats de peix blau i de marisc a la planxa com per exemple uns molls torrats, unes gambes vermelles a la graella o bé qualsevol peix al forn amb patates, el que se’n diu a la menorquina. També és l’acompanyant ideal, si ens agraden els negres golosos amb uns calamars plens al forn.

Si voleu saber més o comprar aquest vi especial i de producció limitada de 22.000 botelles el podeu comprar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/