S’Amarador, un dels grans de la cuina marinera a Menorca Regentat per Jaume Cateura, destaca per la seva qualitat, bona cuina i servei

El restaurant S’Amarador, al port de Ciutadella, és una de les cites obligades pels amants de la cuina marinera menorquina i per aquells que disfruten amb els plats de peix i marisc amb unes excel·lents vistes de Baixamar.

Obert des de 2012, s’ha convertit en un dels restaurants de referència, no sols a Ciutadella, sinó a tota l’illa de Menorca.

S’Amarador és sinonim de bon menjar i també de bon beure, perquè a més de la qualitat de les captures diàries de peix de l’illa i de marisc com la gamba vermella de Ciutadella i escamarlans, a més dels musclos del port de Maó en temporada i de les ortigues de mar, S’Amarador també destaca per la seva carta de vins i caves, més de 120 referències, amb una molt bona relació qualitat preu.

Entre les seves especialitats destaquen els arrossos mariners, calderes de marisc i de llagosta, els peixos de l’illa cuinats a la planxa o al forn i la seva gran varietat en tapes: gambes, escamarlans, cloïsses, musclos, anxoves, calamars, etc.

Entre les seves especialitats destacar el seu arròs de pescadors a la cassola amb llagost; la caçola de rap amb cloïsses; el ‘Rossejat’ de fideus a la marinera; l’arròs caldós de peix i maris; la caldereta de Llagosta i la fritada de peix amb alls, entre altres elaboracions.

Personalment és un dels millors restaurants de l’illa per a gaudir d’una bona paella o fideuada de peix i marisc. Com també de les seves calderes a la menorquina o els peixos a la graella o bé al forn, cuinades d’un dels grans mestres dels fogons, José Luis Ruesca, amb una ampla trajectòria i reconeixement.

Som amant dels arrossos ben fets, i les vegades que he anat a S’Amarador, no han fallat mai, com tampoc ho han fet amb la seva paella de fideus arrossetjats, que és un dels seus plats estrella, amb els seus escamarlans, gambes vemelles i sípia, tots ells de Menorca.

La seva privilegiada ubicació, domina tota la bellesa del port de Ciutadella des de la seva terrassa i des dels ventanals de la primera planta, el client no sols gaudeix d’una gran experiència gastronòmica, sinó també dels plaers visuals que li dóna la rada ciutadellenca amb la seva llum especial, que va canviant així com passen les hores del dia.

També destacar la seva encertada decoració interior, de fet Jaume Cateura és un dels grans interioristes que hi ha a l’illa, i la seva mà personal s’ha notat en el disseny  i la funcionalitat dels espais.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.