La Fira Arrels tanca amb èxit i rep un 50% més de visitants que la passada edició

Un programa carregat d’activitats que ha atret milers de persones a aquesta cita amb la gastronomia i la cuina de Menorca

La Fira Arrels tanca amb èxit i rep un 50% més de visitants que la passada edició

Unes 4500 persones han passat aquest cap de setmana pel recinte firal de Maó. Arrels s’ha consolidat en una segona edició que ha comptat amb un 80% més de productors que l’anterior i un intens programa d’activitats.

La festa del producte local i la cuina de Menorca ha tancat les seves portes amb una valoració molt positiva per part de l’organització. La Fira Arrels ha rebut un 50% més de visitants que l’any passat i ha venut  20.000 tiquets de degustació, enfront als 10.000 que es van vendre a la passada edició. Pep Palau, director de fira, destaca la implicació dels seus participants, tant cuiners com productors, que s’han fet seva la fira Arrels.

Un programa carregat d’activitats que ha atret milers de persones a aquesta cita amb la gastronomia i la cuina de Menorca. Les activitats que han tingut lloc als diferents espais de la fira; Aula de Cuina, Aula de Tast i Aula Infantil, s’han omplert de visitants que s’han emportat molt bona percepció de la Fira Arrels. També els propis xefs arribats d’arreu del país s’han mostrat satisfets i han reconegut la qualitat i el nivell de les activitats del programa d’Arrels.

A més, també cal esmentar la cooperació que s’ha establert entre el sector de la cuina i els productors, que s’ha traduït amb un augment de tastos de gran qualitat. Així mateix, alguns restauradors han aprofitat l’ocasió per conèixer els productes locals i fer contactes.

Després de l’èxit de la primera jornada, el diumenge va arrencar amb la mateixa força, cues a l’entrada i a les paradetes dels expositors per tastar i comprar els productes menorquins. El matí va començar amb un tast de productes ecològics a l’Aula de Tast, a l’Aula de cuina han seguit les actuacions de xefs com Begoña Rodrigo (La Salita, València), Andreu Genestra (Andreu Genestra Restaurant, Capdepera, Mallorca) i Adelf Morales (Topik, Barcelona). A l’Aula Infantil els nens s’ho han passat d’allò més bé amb els tallers de cuina organitzats per Sa Xaranga.

La tarda va seguir amb l’actuació més esperada d’aquesta edició. El xef amb 5 estrelles Michelin, Paco Pérez (Miramar, Llançà, Girona), ha cuinat en directe a l’Aula de Cuina. L’ha seguit Maria José San Román (Monastrell, Alacant) que ha tancat les activitats de l’Aula de Cuina.

A l’Aula de tast, Bolets de Menorca i el xef Victor Bayo van descobrir el secret dels bolets. Més tard es van presentar els premis gastronòmics 2017; un tast de productes de Lanzarote territori convidat a la Fira Arrels; i finalment una degustació de cerveses artesanes de Menorca.

I mentrestant, a l’Aula Infantil va tenir lloc el concurs Alternachef, organitzat per Injove i dinamitzat pel xef Emil Samper. Diversos casals de joves de Menorca van participar preparant els millors plats. El casal de Ciutadella es va emportar el títol de guanyador amb les millors raoles de be i les postres més exquisides; mus de llimona amb galeta i trufes de xocolata.