Baleària

TaPalma es presenta a Barcelona amb l’objectiu d’establir ponts mitjançant la gastronomia i la restauració

La cita gastronòmica més important del panorama balear, TaPalma Mallorca-2023, es va presentar ahir, per primera vegada en els seus 18 anys d’història, a Barcelona, a bord del vaixell de Trasmed ‘Ciudad de Granada’.
 

Els objectius d’aquesta presentació, que marca una fita significativa per a l’escena culinària de la capital mallorquina, són diversos. D’una banda, establir ponts mitjançant la gastronomia i la restauració. D’altra, posicionar Palma com a destinació turística gastronòmica de primer nivell i, finalment, promoure un intercanvi cultural i culinari entre Palma i Barcelona.

A l’acte hi van assistir el batle de l’Ajuntament de Palma, Jaime Martínez; eldirector de Relacions Institucionals de Trasmed, Miguel Pardo, patrocinador oficial de TaPalma 2023; el president de Restauració Mallorca Caeb, Alfonso Robledo; el director general d’AgenciaCom, Antoni Martorell, i el director de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Manolo Vázquez. També hi han estat presents els patrocinadors i col·laboradors de l’esdeveniment, empresaris del sector, mitjans de comunicació de Mallorca i Barcelona i influencers.

El batle de Palma, Jaime Martínez, afirmà que “des de l’Ajuntament de Palma volem donar el nostre suport a aquest esdeveniment que ja duu molts d’anys de trajectòria i que aposta per la gastronomia i la restauració de la ciutat. Animar-vos que visiteu Palma del 22 al 26 de novembre i gaudiu de la nostra gastronomia”

Per la seva banda, Miguel Pardo, director de Relacions Institucionals de Trasmed, assenyalà que “l’objectiu de ser patrocinadors de TaPalma és poder donar suport a la gastronomia i el producte local i la qualitat dels restauradors. Hem dut TaPalma a Barcelona per donar-li difusió, ja que volem que hi assisteixi gent de tot el món i, sobretot, la gent de Barcelona, que ho té ben a prop”.

Antoni Martorell, director general d’AgenciaCom, explicà que “estem aquí perquè fa molt de temps que fem TaPalma i volem que se sàpiga a fora de Palma hi ha un gran certamen de cuina en miniatura. Trasmed és el pont d’unió entre les illes i la península, i dona sentit a poder connectar el territori i a dur turistes a Palma perquè puguin gaudir de la nostra gastronomia. Convidar-vos a tots degustar el nostre producte local i les tapes que han preparat els xefs i a què vengueu el pròxim dia 20 al concurs que se celebra al Palau de Congressos de Palma”. 

En representació dels restauradors, Alfonso Robledo, president de Restauració Mallorca Caeb, expressà que “TaPalma és un esdeveniment gastronòmic que vol dinamitzar la ciutat en una de les pitjors setmanes de l’any per al sector de la restauració. És un concurs i ruta de tapes i còctels on el principal objectiu és moure l’economia de Palma, i convidar-vos a tots a venir a Palma amb Trasmed per gaudir de la nostra gastronomia”.

Finalment, el director de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Manolo Vázquez, afegí que “tan Barcelona com Palma són dues ciutats que aposten per la gastronomia i, per tant, tenir una germanor entre dos llocs tant similars sempre suposa més promoció per ambdues parts. Anar acompanyats d’una ciutat com Palma és molt bo per Barcelona”.

A la festa de presentació si van degustar els productes locals dels patrocinadors i col·laboradors de TaPalma 2023, com la sobrassada del Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca, el producte de Cooperatives Agro-alimentàries, el vi de José Luis Ferrer o la cervesa Mahou. 

Els assistents també van gaudir del showcooking i degustació de diverses tapes elaborades per Igor Rodríguez, president del jurat de TaPalma i xef de El Bandarra, i de José Cortés, president d’ASCAIB. Així com un showcocteling a càrrec de Pedro Marín, brand ambassador d’Antonio Nadal Destil·leries. Una festa amenitzada amb els vinils de Miquel Font.

Igor Rodríguez, president del jurat de TaPalma i xef de El Bandarra, preparà per als assistents “un xuxo de Porc Negre amb anfós, que és un plat ancestral de la nostra illa, i, d’altra banda un brioix de mantega amb un tàrtar de salmó, advocat i tomàtiga”. Mentre que José Cortés, president d’ASCAIB, cuinà “un pa de llenties amb hummus de Sobrassada de Mallorca i trempó de pop acabat amb oli de la DO Oli de Mallorca, i la dolça és un bescuit d’Oli de Mallorca amb ametlles de la IGP i una salsa de xocolata i coco”.

Finalment, Pedro Marín, brand ambassador d’Antonio Nadal Destil·leries, creà “un mojito clàssic, però hem volgut substituir el ron per les Herbes Túnel, un producte molt emblemàtic de la nostra terra i km0”.

Aquesta nova edició, que reunirà els millors cuiners i bàrmans de l’illa, celebrarà el concurs de tapes i còctels el 20 de novembre al Palau de Congressos de Palma, mentre que la ruta es durà a terme del 22 al 26 de novembre.

Cal recordar que, TaPalma 2023, també comptarà amb una App amb informació dels restaurants que participen en la ruta de tapes i còctels.

Restaurants TaPalma 2023
 

Els restaurants participants són: Arume Sake Bar, Bar Central, Bar Cristal, Bar Mavi, Café Barroco, Can Frasquet, Casino Mallorca, Coctelería Riad, Dave’s Diner, D’presión, El Bandarra, El Braserío, El Bula, Entre Pinsas, Es Principal, Fast & Nature, Foam, L’Arancina, La Caña, La Consentida, La Siesta, La Velo Brewery, Los Platos de Soto, Maleva, Mestís, Mozzatura, Noveno B, Ombú, Sa Goleta, Sa Panineria, San Patricio, Schwaiger, Shaka, The Wine Side i Viu Restaurant.

Patrocinadors i col·laboradors
 
TaPalma Mallorca-2023, organizat per AgenciaCom i Restauració Mallorca Caeb, compta amb el patrocini oficial de Trasmed; els patrocinadors institucionals com són l’Ajuntament de Palma i Passion for Palma, la Fundació Mallorca Turisme i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears; el patrocini del Palau de Congressos de Palma, Mahou, Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca, Autovidal, Makro, DO Oli de Mallorca, Distribucions Túnel i Café Rico; la col·laboració de Cooperatives Agro-alimentàries de les Illes Balears, Coca-Cola, KMO, Ascaib, Asociación de Bartenders de las Islas Baleares, l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, Ahorro Luz y Gas, CaixaBank i Fundació La Caixa, José Luis Ferrer i Aico; i Mallorcadiario.com, COPE, Ultima Hora i Fires i Festes com a mitjans oficials.

TaPalma se presenta en Barcelona con el objetivo de establecer puentes mediante la gastronomía y la restauración

La cita gastronómica más importante del panorama balear, TaPalma Mallorca-2023, se presentó ayer, por primera vez en sus 18 años de historia, en Barcelona a bordo del barco de Trasmed ‘Ciudad de Granada’.

Los objetivos de esta presentación, que marca un hito significativo para la escena culinaria de la capital mallorquina, son diversos. Por un lado, establecer puentes mediante la gastronomía y la restauración. De otra, posicionar Palma como destino turístico gastronómico de primer nivel y, finalmente, promover un intercambio cultural y culinario entre Palma y Barcelona.

Al acto asistieron el alcalde del Ayuntamiento de Palma, Jaime Martínez; el director de Relaciones Institucionales de Trasmed, Miguel Pardo, patrocinador oficial de TaPalma 2023; el presidente de Restauración Mallorca Caeb, Alfonso Robledo, y el director general de AgenciaCom, Antoni Martorell, i el director de Comercio, Restauración y Consumo del Ayuntamiento de Barcelona, Manolo Vázquez. También estuvieron presentes los patrocinadores y colaboradores del evento, empresarios del sector, medios de comunicación de Mallorca y Barcelona y influencers.

El alcalde de Palma, Jaime Martínez, afirmó que “desde el Ayuntamiento de Palma queremos dar nuestro apoyo a este evento, que ya lleva muchos de años de trayectoria, y que apuesta por la gastronomía y la restauración de la ciudad. Animaros a que visitéis Palma del 22 al 26 de noviembre y disfrutéis de nuestra gastronomía”.

Por su parte, Miguel Pardo, director de Relaciones Institucionales de Trasmed, señaló que “el objetivo de ser patrocinadores de TaPalma es poder apoyar la gastronomía, el producto local y la calidad de los restauradores. Hemos llevado TaPalma a Barcelona para darle difusión, puesto que queremos que asista gente de todo el mundo, y sobre todo la gente de Barcelona que lo tiene bien cerca”.

Antoni Martorell, director general de AgenciaCom, explicó que “estamos aquí porque hace mucho de tiempo que hacemos TaPalma con la vocación que se conozca que en Palma hay un gran certamen de cocina en miniatura. Trasmed es el puente de unión entre las islas y la península, y tiene sentido poder conectar el territorio y llevar turistas a Palma para que puedan disfrutar de nuestra gastronomía. Invitaros a todos degustar nuestro producto local y las tapas que han preparado los chefs y a que vendáis el próximo día 20 al concurso que se celebra al Palau de Congressos de Palma”.

En representación de los restauradores, Alfonso Robledo, presidente de Restauración Mallorca Caeb, expresó que “TaPalma es un evento gastronómico que quiere dinamizar la ciudad en una de las peores semanas del año para el sector de la restauración. Es un concurso y ruta de tapas y cócteles donde el principal objetivo es mover la economía de Palma, e invitaros a todos a venir a Palma con Trasmed para disfrutar de nuestra gastronomía”.

Finalmente, el director de Comercio, Restauración y Consumo del Ayuntamiento de Barcelona, Manolo Vázquez, añadió que “tanto Barcelona como Palma son dos ciudades que apuestan por la gastronomía y, por lo tanto, tener una hermandad entre dos lugares tan similares siempre supone más promoción por ambas partes. Ir acompañados de una ciudad como Palma es muy bueno para Barcelona”.

En la fiesta de presentación se degustaron productos locales de los patrocinadores y colaboradores de TaPalma 2023, como la sobrasada del Consejo Regulador IGP Sobrassada de Mallorca, producto de Cooperativas Agro-alimentarias, el vino de José Luis Ferrer o la cerveza de Mahou.

Los asistentes también disfrutaron del showcooking y degustación de varias tapas elaboradas por Igor Rodríguez, presidente del jurado de TaPalma y chef de El Bandarra, y de José Cortés, presidente de ASCAIB. Así como un showcocteling a cargo de Pedro Marín, brand ambassador de Antonio Nadal Destil·leries. Una fiesta amenizada con los vinilos de Miquel Font.

Igor Rodríguez, presidente del jurado de TaPalma y chef de El Bandarra, preparó para los asistentes “un xuxo de Porc Negre con mero, que es un plato ancestral de nuestra isla, y, por otro lado un brioche de mantequilla con un tartar de salmón, aguacate y tomate”. Mientras que José Cortés, presidente de ASCAIB, cocinó “un pan de lentejas con hummus de Sobrassada de Mallorca y trempó de pulpo acabado con aceite de la DO Oli de Mallorca, y la dulce es un bizcocho de Oli de Mallorca con almendras de la IGP y una salsa de chocolate y coco”. 

Finalmente, Pedro Marín, brand ambassador de Antonio Nadal Destil·leries, creó “un mojito clásico, pero hemos querido sustituir el ron por las Hierbas Túnel, un producto muy emblemático de nuestra tierra y km0”.

Esta nueva edición, que reunirá los mejores cocineros y bartenders de la isla, celebrará el concurso de tapas y cócteles el 20 de noviembre en el Palau de Congressos de Palma, mientras que la ruta se llevará a cabo del 22 al 26 de noviembre.

Hay que recordar que, TaPalma 2023, también contará con una App con información de los restaurantes que participan en la ruta de tapas y cócteles.

Restaurantes TaPalma 2023

Los restaurantes que participan son: Arume Sake Bar, Bar Central, Bar Cristal, Bar Mavi, Café Barroco, Can Frasquet, Casino Mallorca, Coctelería Riad, Dave’s Diner, D’presión, El Bandarra, El Braserío, El Bula, Entre Pinsas, Es Principal, Fast & Nature, Foam, L’Arancina, La Caña, La Consentida, La Siesta, La Velo Brewery, Los Platos de Soto, Maleva, Mestís, Mozzatura, Noveno B, Ombú, Sa Goleta, Sa Panineria, San Patricio, Schwaiger, Shaka, The Wine Side y Viu Restaurant.

Patrocinadores y colaboradores

TaPalma Mallorca-2023, organizado por AgenciaCom y Restauración Mallorca Caeb, cuenta con el patrocinio oficial de Trasmed; los patrocinadores institucionales como son el Ajuntament de Palma y Passion for Palma, la Fundació Mallorca Turisme y la Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears; el patrocinio del Palau de Congressos de Palma, Mahou, Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca, Autovidal, Makro, DO Oli de Mallorca, Distribucions Túnel y Café Rico; la colaboración de Cooperatives Agro-alimentàries de les Illes Balears, Coca-Cola, KMO, Ascaib, Asociación de Bartenders de las Islas Baleares, la Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, Ahorro Luz y Gas, CaixaBank y Fundació La Caixa, José Luis Ferrer y Aico; y Mallorcadiario.com, COPE, Ultima Hora y Fires i Festes como medios oficiales.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.