Baleària

Ladairo Col·lecció de Família 2021 Amb un cupatge de Mencía i Araúxa (Ull de Llebre)

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre gallec de la DO Monterrei. Es tracta del Ladairo Col·lecció de Família 2021, que vitifiquen a Oimbra, Ourense, les Bodegas Ladairo amb un cupatge de Mencía i Araúxa (Ull de Llebre) que el fan únic i que ens anirà de meravella per als plats de tardor.

Nota de tast

Vista: Límpid i brillant de capa mitjana i color vermell púrpura.

Nas: De bona intensitat aromàtica, amb aromes a fruites vermelles de bosc i subtils notes exòtiques

Boca:  Ben estructurat, amb el gust característic dels mencias, i amb tota la paleta aromàtica.

Maridatge

Pop a la gallega. Foto: Bep Al·lès©

Cuina gallega, carns a la graella, carns al forn plats de tardor, bacallà i carns blanques.

Tapa gratis de truita de patates a l’estil Betanzos al Bar La Tita de Santiago de Compostela. Foto: Bep Al·lès©

És el vi ideal per acompanyar els plats de carn de la cuina gallega com el lacón amb grelos, els callos a la gallega, zorza, empanada de llom, truita de patates a l’estil de Betanzos i el pop a la gallega.

Mitjana de rubia gallega a l’Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb les carns vermelles a la brasa, com la mitjana de rubia gallega des Molí des Comte, com també la nostra vermella de Menorca al caliu. També és ideal per a unes costelles de be al caliu o un conill a la brasa amb all i oli.

Arròs brut. Foto: Bep Al·lès©

Porcella o be al forn, a més de plats de tardor com la carn amb esclata-sangs, la llengua de vedella amb cames seques, arròs brut, gírgoles amb sobrassada o una panadera de coll de be.

Bacallà al pil pil fet a casa. Foto: Bep Al·lès©

Pel seu aroma i bon bevent ens anirà bé amb plats on el bacallà en sigui en protagonista. Bacallà a la llauna amb mongetes fregides, bacallà amb porros, bacallà gratinat amb all i oli de codony, bacallà fegit acompanyat de pebres vermells torrats…

Arròs amb llomillo i esclata-sangs. Foto: Bep Al·lès©

Conill amb cebes, pollastre al forn, gall dindi amb prunes i panses, a més del arrossos de tardor com el de llomillo amb esclata-sangs.

Si voleu saber més d’aquest vi negre jove amb 90 punts a la Guia Peñín, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Ladairo Colección de la Familia 2021

Gracias a Vinum Menorca esta semana les recomendamos un vino tinto gallego de la DO Monterrei. Se trata del Ladairo Colección de la Familia 2021, que vitifican en Oimbra, Ourense, las Bodegas Ladairo con un coupage de Mencía y Araúxa (Tempranillo) que lo hacen único y que nos irá de maravilla para los platos de otoño.

Nota de cata

Vista: Límpido y brillante de capa media y color rojo púrpura.

Nariz: De buena intensidad aromática, con aromas a frutas rojas de bosque y sutiles notas exóticas

Boca:  Bien estructurado, con el gusto característico de los mencias y con toda su paleta aromática.

Maridaje

Porcella al forn, comanda a casa al Bar Bananas. Foto: Bep Al·lès©

Cocina gallega, carnes a la parrilla, carnes al horno, platos de otoño, bacalao y carnes blancas.

Pop a la gallega. El Faro de Cala Torret, Foto: Bep Al·lès©

Es el vino ideal para acompañar los platos de carne de la cocina gallega como el lacón con grelos, los callos a la gallega, zorza, empanada de lomo u otros como la tortilla de patatas al estilo de Betanzos y el pulpo a la gallega.

Mitjana de rubia gallega a l’Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfección con las carnes rojas a la brasa, como el chuletón de rubia gallega de Es Molí des Comte, así como nuestra vaca roja de Menorca a la brasa. También es ideal para unas costillas de cordero a la parrilla o un conejo a la brasa con ajo y aceite.

Cuixa d’anyell de Menorca al forn. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Cochinillo o cordero al horno, además de platos de otoño como la carne con níscalos, la lengua de ternera con rebozuelos, arroz brut (caldoso de carne y especias), setas con sobrasada o una panadera de cordero.

Bacallà amb sobrassada de Menorca. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Por su aroma y buen bebiente nos irá bien con platos en los que el bacalao sea protagonista. Bacalao a la llauna, bacalao con puerros, bacalao gratinado con all i oli de membrillo, bacalao frito acompañado de pimientos rojos al horno…

Arròs amb esclata-sangs i sobrassada. Foto: Bep Al·lès©

Conejo con cebollas, pollo al horno, pavo con ciruelas y pasas, además de los arroces de otoño como el de lomo con setas.

Si desea saber más de este vino tinto joven con 90 puntos en la Guía Peñín, lo puede encontrar en VINUM, en la Calle Mariners i Pescadors, 4 del Polígono Industrial de Ciutadella.

 

Ladairo Family Collection 2021

Thanks to Vinum Menorca this week we recommend a Galician red wine from the DO Monterrei. This is the Ladairo Family Collection 2021, which is vinified in Oimbra, Ourense, by Bodegas Ladairo with a blend of Mencía and Araúxa (Tempranillo) that makes it unique and that will go wonderfully for autumn dishes.

Tasting note

View: Clear and bright with a medium layer and purple-red color.

Nose: Good aromatic intensity, with aromas of red forest fruits and subtle exotic notes.

Palate: Well structured, with the characteristic taste of Mencias and with its entire aromatic palette.

Pairing

Porcella al forn. Restaurant Vermell de Son Vell Vestige Collection. Foto: Bep Al·lès©

Galician cuisine, grilled meats, baked meats, autumn dishes, cod and white meats.

Zamburinyes gratinades amb formatge d’Arzúa. Casa de Xantar ~ O Dezaseis, Santiago de Compostela. Foto: Bep Al·lès©

It is the ideal wine to accompany meat dishes from Galician cuisine such as pork shoulder with turnip greens, Galician tripe, zorza, loin empanada or others such as Betanzos-style potato omelette and Galician-style octopus.

Costelles d’anyell de Menorca a la brasa. Foto: Bep Al·lès©

It pairs perfectly with grilled red meats, such as the Galician blonde steak from Es Molí des Comte, as well as our grilled Menorca red cow. It is also ideal for grilled lamb ribs or grilled rabbit with garlic and oil.

Esclata-sangs fregits amb alls i sobrassada de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

Baked suckling pig or lamb, as well as autumn dishes such as meat with chanterelles, beef tongue with chanterelles, brut rice (meat and spice broth), mushrooms with sobrasada.

Bacallà ab borrida. Mon Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Due to its aroma and good drinkability, it will go well with dishes in which cod is the protagonist. Cod a la llauna, cod with leeks, cod gratin with quince all i oli, fried cod accompanied by baked red peppers…

Pollastre de Granges Caules al forn. Foto: Bep Al·lès©

Rabbit with onions, baked chicken, turkey with prunes and raisins, as well as autumn rice dishes such as loin with mushrooms.

If you want to know more about this young red wine with 90 points in the Peñín Guide, you can find it at VINUM, at Calle Mariners i Pescadors, 4 in the Industrial Park of Ciutadella.

Collection Famille Ladairo 2021

Grâce à Vinum Menorca, nous vous recommandons cette semaine un vin rouge galicien de la DO Monterrei. Il s’agit de la Collection Familiale Ladairo 2021, vinifiée à Oimbra, Ourense, par Bodegas Ladairo avec un assemblage de Mencía et d’Araúxa (Tempranillo) qui la rend unique et qui accompagnera à merveille les plats d’automne.

Note de dégustation

Vue : Claire et lumineuse avec une couche moyenne et une couleur rouge pourpre.

Nez : Bonne intensité aromatique, avec des arômes de fruits rouges des bois et de subtiles notes exotiques.

Bouche : Bien structurée, avec le goût caractéristique du Mencias et avec toute sa palette aromatique.

Couplage

Bracet d’anyell de Menorca al forn. Restaurant Es Molí des Racó. Es Mercadal. Foto: Bep Al·lès©

Cuisine galicienne, viandes grillées, viandes au four, plats d’automne, morue et viandes blanches.

Pop a la gallega. Foto: Bep Al·lès©

C’est le vin idéal pour accompagner les plats de viande de la cuisine galicienne comme l’épaule de porc aux feuilles de navet, les tripes galiciennes, le zorza, la longe empanada ou d’autres comme l’omelette de pommes de terre à la Betanzos et le poulpe à la galicienne.

Costelles de be al caliu. Foto: Bep Al·lès©

Il s’accorde parfaitement avec les viandes rouges grillées, comme le steak blond galicien d’Es Molí des Comte, ainsi qu’avec notre vache rouge de Minorque grillée. Il est également idéal pour accompagner les côtes d’agneau grillées ou le lapin grillé à l’ail et à l’huile.

Cuixa de be de Ruma al forn a la menorquina. Foto: Bep Al·lès©

Cochon de lait ou agneau au four, ainsi que des plats d’automne comme la viande aux girolles, la langue de bœuf aux girolles, le riz brut (bouillon de viande et d’épices), les champignons à la sobrasada.

Bacallà gratinat amb all i oli i sobrassada. Restaurant Ses Àncores. Cala Ratjada. Foto: Bep Al·lès©

En raison de son arôme et de sa bonne buvabilité, il s’accordera bien avec les plats dans lesquels la morue est le protagoniste. Cabillaud à la llauna, cabillaud aux poireaux, gratin de cabillaud aux coings all i oli, cabillaud frit accompagné de poivrons rouges au four…

Arròs de senyoret amb bolets. Foto: Bep Al·lès©

Lapin aux oignons, poulet au four, dinde aux pruneaux et raisins secs, ainsi que des plats de riz d’automne comme la longe aux champignons.

Si vous souhaitez en savoir plus sur ce jeune vin rouge avec 90 points dans le Guide Peñín, vous pouvez le trouver chez VINUM, Calle Mariners i Pescadors, 4 dans le parc industriel de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.