Baleària

Joaquin Rebolledo Tinto Barrica Porta un cupatge de Mencia, Ull de Llebre, Sousón, Garnatxa i Brancellao

Bep Al·lès/Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre gallec de la DO Valdeorras. Es tracta del Joaquin Rebolledo Tinto Barrica, elaborat amb raïms de Mencia, Ull de Llebre, Sousón, Garnatxa i Brancellao amb 9 mesos de criança i sense cap tractament físic o químic per a la seva estabilització tartàrica.

Nota de tast

Vista: Vermell granat, capa alta i bona llàgrima.

Nas: Elegant i molt net. Perfecta maduresa de fruites vermelles i negres. Regalesia, pebre bo, caramel… Notes especiades minerals i balsàmic.

Boca:  Pas conscient i llarg, de tanins dolços i saborosos. Bona untuositat i estructura. Glicèrid, redó i post tast molt llarg i fragant.

Maridatge

Villagodio o T-Bone de vedella menorquina al restaurant El Grill, suvora l’Aeroport de Menorca, a Maó. Foto: Bep Al·les©

És el vi ideal per acompanyar carns vermelles, plats de caça i formates curats, a més de plats de cocció lenta.

Ens anirà de meravella per a un sopar entre amics o amb parella on els protagonistes siguin els formatges vells de Menorca, com els de Quintana, Binigarba, Son Piris o Bini Atzem, que podrem acompanyar també amb una selecció d’embotits menorquins com sobrassada vella, cuixot, carn i xulla i botifarrons.

Tires de vedella vermella gallega amb pico de gallo. Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Si es trobam per a fer una caliuada és una molt bona opció per acompanyar no sols les carns de vedella vermella de Menorca al caliu, sinó també costelles de be o de porc a la brasa, botifarres, botifarrons, sobrassada i també talls de vedella a la manera argentina com vacio, entranya o xurrasco.

Coc amb tords. Santi Taura a Mon Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Amb la primavera d’hivern ens arriben aquests plats de caça com els cocs amb cega o amb tords, les guàtleres farcides de pastarral, els tords amb salsa, i també els arrossos on les carns de caça i els bolets en seran protagonistes.

Boueuf bourguinon Foto: Bep Al·lès©

Marida amb plats d’elaboració lenta com les panaderes, aguiats de carn, o clàssics com els canons amb conill o plats francesos com el bou a la bourguinon o el pollastre al vi.

Si voleu saber més d’aquest vi negre, ple de fruita i amb molt bon bevent, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Joaquin Rebolledo Tinto Barrica

Bep Al·lès/Ciutadella – Gracias a Vinum Menorca esta semana os recomendamos un vino tinto gallego de la DO Valdeorras. Se trata de Joaquin Rebolledo Tinto Barrica, elaborado con uvas de Mencia, Tempranillo, Sousón, Garnacha y Brancellao con 9 meses de crianza y sin tratamiento físico o químico alguno para su estabilización tartárica.

Nota de cata

Vista: Rojo granate, capa alta y buena lágrima.

Nariz: Elegante y muy limpio. Perfecta madurez de frutas rojas y negras. Regaliz, pimienta, caramelo… Notas especiadas minerales y balsámico.

Boca:  Paso consciente y largo, de taninos dulces y sabrosos. Buena untuosidad y estructura. Glicérido, redondo y postgusto muy largo y fragante.

Maridaje

Txuleton de vedella de Menorca. Grill Restaurant L’Ancora. Foto: Bep Al·lès©

Es el vino ideal para acompañar carnes rojas, platos de caza y quesos curados, además de platos de cocción lenta.

Formatges i sobrassada de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

Nos irá de maravilla para una cena entre amigos o en pareja donde los protagonistas sean los quesos viejos de Menorca, como los de Quintana, Binigarba, Son Piris o Bini Atzem, que podremos acompañar también con una selección de embutidos menorquines como sobrasada vieja , carn i xulla, cuixot y botifarrons.

Costelles d’anyell de Menorca a la brasa. Foto: Bep Al·lès©

Si nos encontramos entre amigos para hacer una barbacoa este vino es una muy buena opción para acompañar no sólo las carnes de ternera roja de Menorca a la brasa, sino también costillas de cordero o de cerdo, butifarras, morcillas, sobrasada y también cortes de ternera a modo argentino como son el vacio, la entraña o el churrasco.

Tords dins un coc. Miquel Mariano. Foto: Bep Al·lès©

Con el otoño nos llegan estos platos de caza como los panecillos rellenos de becada o con zorzales, las codornices rellenas de mazapán, los zorzales con salsa, y también los arroces donde las carnes de caza y las setas serán protagonistas.

Canons amb conill. Can Lluís. Foto: Bep Al·lès©

Marida con platos de elaboración lenta como los estofados y guisos de carne, o clásicos de la cocina menorquin como los macarrones con conejo o platos franceses como el buey a la bourguinon o el pollo al vino.

Si desea saber más de este vino tinto, lleno de fruta y con muy buen bebiente, lo puede encontrar en VINUM, en la Calle Mariners i Pescadors, 4 del Polígono Industrial de Ciutadella.

Joaquin Rebolledo Tinto Barrica

Bep Al·lès/Ciutadella – Thanks to Vinum Menorca this week we recommend a Galician red wine from the DO Valdeorras. This is Joaquin Rebolledo Tinto Barrica, made with Mencia, Tempranillo, Sousón, Garnacha and Brancellao grapes with 9 months of aging and without any physical or chemical treatment for its tartaric stabilization.

Tasting note

View: Garnet red, high layer and good tears.

Nose: Elegant and very clean. Perfect ripeness of red and black fruits. Licorice, pepper, caramel… Spicy mineral and balsamic notes.

Mouth: Conscious and long palate, with sweet and tasty tannins. Good smoothness and structure. Glycerid, round and very long and fragrant aftertaste.

Pairing

Panadera de coll de be. Foto: Bep Al·lès©

It is the ideal wine to accompany red meats, game dishes and aged cheeses, as well as slow-cooked dishes.

Formatge de Menorca amb raïm. Foto: Bep Al·lès©

It will be great for a dinner with friends or as a couple where the protagonists are the old cheeses of Menorca, such as those from Quintana, Binigarba, Son Piris or Bini Atzem, which we can also accompany with a selection of Menorcan sausages such as old sobrasada, carn i xulla, cuixot and botifarrons.

Mitjana de vedella de Menorca a la brasa. Foto: Bep Al·lès©

If we are among friends to have a barbecue, this wine is a very good option to accompany not only grilled red Menorcan beef, but also lamb or pork ribs, sausages, blood sausages, sobrasada and also cuts of beef in an Argentinian way such as vacío, entraña or churrasco.

Esclata-sangs amb sobrassada. Foto: Bep Al·lès©

With autumn we get these game dishes such as rolls stuffed with woodcock or with thrushes, quail stuffed with marzipan, thrushes with sauce, and also rice dishes where game meats and mushrooms will be the protagonists.

Panadera de Rotja del Bar Can Santi. Foto: Bep Al·lès©

Pairs with slow-cooked dishes such as stews and meat stews, or classics of Menorcan cuisine such as macaroni with rabbit or French dishes such as beef bourguinon or chicken in wine.

If you want to know more about this red wine, full of fruit and very good drinker, you can find it at VINUM, at Calle Mariners i Pescadors, 4 of the Ciutadella Industrial Estate.

Joaquín Rebolledo Tinto Barrica

Bep Al·lès/Ciutadella – Grâce à Vinum Menorca, nous vous recommandons cette semaine un vin rouge galicien de la DO Valdeorras. Il s’agit du Joaquín Rebolledo Tinto Barrica, élaboré à partir de raisins Mencia, Tempranillo, Sousón, Garnacha et Brancellao avec 9 mois de vieillissement et sans aucun traitement physique ou chimique pour sa stabilisation tartrique.

Note de dégustation

Vue: Rouge grenat, couche élevée et bonnes larmes.

Nez: Élégant et très propre. Maturité parfaite des fruits rouges et noirs. Réglisse, poivre, caramel… Notes épicées, minérales et balsamiques.

Bouche: Bouche consciente et longue, avec des tanins doux et savoureux. Bonne onctuosité et structure. Arrière-goût glycéridé, rond et très long et parfumé.

Couplage

Frit mallorquí. Foto: Bep Al·lès©

C’est le vin idéal pour accompagner les viandes rouges, les plats de gibier et les fromages affinés, ainsi que les plats mijotés.

Sobrassada de Can Lao, Es Mercadal. Foto: Bep Al·lès©

Ce sera parfait pour un dîner entre amis ou en couple où les protagonistes sont les vieux fromages de Minorque, comme ceux de Quintana, Binigarba, Son Piris ou Bini Atzem, que nous pouvons également accompagner d’une sélection de saucisses de Minorque comme vieille sobrasada, carn i xulla, cuixot et botifarrons.

Costelles de porc al forn amb patates o perol de carn. Foto: Bep Al·lès©

Si nous sommes entre amis pour faire un barbecue, ce vin est une très bonne option pour accompagner non seulement le bœuf rouge de Minorque grillé, mais aussi les côtes d’agneau ou de porc, les saucisses, les boudins, la sobrasada et aussi les coupes de bœuf à la manière argentine comme comme le vacio, l’entraña ou le churrasco.

Esclata-sangs. Foto: Bep Al·lès©

Avec l’automne, nous obtenons ces plats de gibier comme les petits pains farcis à la bécasse ou aux grives, les cailles farcies à la pâte d’amande, les grives en sauce, ainsi que les plats de riz où le gibier et les champignons seront les protagonistes.

Callos a la menorquina amb tomatigat. Ses Voltes a Casa. Foto: Bep Al·lès©

Se marie avec des plats mijotés comme les ragoûts et les ragoûts de viande, ou des classiques de la cuisine du Menorca comme les macaronis au lapin ou des plats français comme le bœuf bourguignon ou le poulet au vin.

Si vous voulez en savoir plus sur ce vin rouge, plein de fruit et très bon buveur, vous pouvez le trouver chez VINUM, Calle Mariners i Pescadors, 4 du parc industriel de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.