Baleària

Plats compartits i clients amb menys poder adquisitiu

Bep Al·lès / Ciutadella – L’enquesta de PIME-Menorca ratifica que la temporada 2023 no s’ha enlairat ni durant el mes d’agost. Al nou entorn d’increment de costos per a totes les empreses, s’hi ha afegit el poder adquisitiu menor que s’ha notat en els clients una menor facilitat de despesa, pressupostos ajustats i, com ja es va indicar a l’inici de la temporada, una reducció en els dies d’estada dels visitants.

On més s’ha notat aquesta davallada de poder adquisitiu ha estat en el sector de la restauració on un 42% de les empreses afiliades a PIME-Menorca assegura que la seva activitat ha decrescut. Coincideixen els restauradors en què no s’ha produït la situació d’anys anteriors, en què pràcticament durant els mesos d’estiu era necessària la reserva amb antelació suficient. Que juntament amb la reducció del tiquet mitjà confirma els resultats de l’enquesta.

Empresaris consultats per EL IRIS, asseguren que enguany “n’han vist de tots els colors” posant exemples com aquells que “quan fan les comandes et diuen que no volen res per a beure i veus com treuen termos o bòtils d’aigua o altre begudes de la seva borsa i les posen a taula com un que no fa res”, de la mateixa manera que han minvat les peticions d’entrants i també, especialment, les postres.

Un altre restaurador ha vist com una taula de 10 demana una paella per a 5, i ordena al cambrer “que no faci els plats massa grans, perquè així en podran menjar tots” o el cas d’un grup de 7 persones que reserva una taula a un dels millors restaurants de peix i marisc de Baixamar, tot demanant que sigui a la terrassa i amb bones vistes i al final la comanda es tradueix en dos carpaccios a compartir, refrescs i canyes de cervesa.

Des del sector ens asseguren que tant es comparteix una pizza, com una paella, i que no s’ha vist l’alegria de despesa de l’any passat.

El que sí s’ha notat ha estat un turisme més jove, més de pizza i hamburguesa, amb menys poder adquisitiu, i que ha massificat platges, carreteres i diferents indrets, però que no s’ha notat la seva presència a manera de despesa en sectors com la restauració, comerç, lloguer de cotxes, etc.

Potser, com vam indicar, en una altra edició del nostre setmanari, no estam davant una temporada atípica, sinó que la temporada atípica i de rècords va ser la de l’any passat i que difícilment es repetirà.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.