Sípia amb salsa

Ingredients: 3 sípies grosses, 8 cebes, una bona picada d’all i julivert, mig quilo de tomàtigues, 2 gots d’aigua o de vi blanc sec, 4 cullerades de pa ratllat per espesir, sal i oli d’oliva.

Elaboració: Netejarem les sípies, les tallarem a bocins i les posam dins un tià de terra on hi haurà un bon raig d’oli d’oliva. Ho posam al foc hi deixem que les sípies es vagin fent poc a poc -s’han de beure tota l’aigua que aniran amollant-. Després hi posam la ceba tallada el més finament que puguem i deixem sofregir fins que quedi fusa.

Si veim que es reseca hi afegim aigua o vi blanc sec. Quan la ceba s’hagi ben fus hi afefim les tomàtigues ratllades, sense pell ni pipides -també podem emprar tomatiga triturada de llauna-i  ho deixem coure a foc dolç fins que la sípia sigui tendra.

Tià de sípia amb salsa. Foto: Bep Al·lès©

Feim una bona picada d’all i julivert i l’afegim al tià quan la sípia sigui tendra. Deixem 10 minuts al foc i quan n’hi maquin 5 tastam de sal, rectificam si fa falta i afegim les 4 cullerades de pa ratllat, deixam confitar 5 minuts, remenant poc a poc perquè el pa lligui la salsa i ja està llest per a servir.

És un dels plats que si el deixam reposar i tornam a encalentir, sol ser més bo.

Recepta actualitzada del llibre Sa cuina des poble de Menorca, de Bep Al·lès©

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.