Baleària

Freixurat de porc

Ingredients: 1 quilo de freixura de porc (lleu, fetge, ronyons…), mig quilo de carn magra de porc talladeta a dauets, 8 patates ben grosses, 2 pebres verds, 2 pebres vermells, 1 ceba grossa, 1 porro, 4 grans d’all, 1 fulla de llorer, 1 pebre de banyeta, fonoll, sal i oli d’oliva.

Elaboració: Dins una paella amb oli d’oliva començam a sofregir la freixura, salpebrada amb la fulla de llorer i el pebre de banyeta, i un cop la tinguem llesta la posam dins un tià de terra. A continuació sofregim, dins el mateix oli, els pebres verds i vermells, tallats a bocinets. Recordem que cada vegada que hi posam un ingredient l’hem de salar. Després del pebres sofregim la ceba i el porro tallats en rodanxes fines, i quan comencin a agafar color els treim i els posam amb la freixura i els pebres al tià de terra. Finalment fregim les patates, amb oli d’oliva abundant, una fulla de llorer i 4 grans d’all, i quan estiguin llestes també les afegim al tià.

Quan tots els ingredients del freixurat siguin al tià, els salam i els espolsam de fonoll fresc tallat molt finet. Ho posam al foc, que ha de ser ben dolç, i ho anam remenant mentres s’escalfa. Quan agafi la temperatura necessària ja podem servir el plat i menjar-lo tot d’una.

Freixura de porc feta per na Tonia Capó. Hi manquen encara les patates. Foto: Bep Al·lès©

Nota: Si no us agrada que sigui molt coent, podeu prescindir del pebre de banyeta. És un plat que no convé rescalfar moltes vegades perquè es resseca i perd el gust.
Si voleu també podeu fer la freixura amb tots els ingredients, excepte les patates fregides, i congelar-la. D’aquesta manera quan la descongeleu, i la recalemteu de nou dins el tià, és quan podeu fregir a part les patates i afegir-les al freixurat, pel fet de que no és convenient congelar la freixura amb les patates fregides.

Recepta del llibre: Sa cuina des poble de Menorca, de Bep Al·lès©

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.