El 72% dels hostalers nacionals no llevaran la tradició de la tapa gratis El Dia Mundial de la Tapa es celebra el 15 de juny

Des del 2010 cada tercer dijous del mes de juny se celebra el dia mundial de la tapa, un producte molt tradicional a tots els bars d’Espanya i que es pot considerar com un dels millors representants del país.

El moment del dia favorit de la gent per tapejar és el migdia i puja més el cap de setmana quan s’està amb els amics.

Els turistes (tant nacionals com estrangers) solen optar per menjar la gastronomia local del lloc que visiten i 9 de cada 10 persones demanen la tapa típica de la ciutat que visiten.

Normalment se solen menjar entre 3 i 5 tapes per persona.

Pel que fa al preu mitjà que sol costar una tapa podem dir que oscil·la entre 1,5 i 2,5€.

Tapa gratis de truita de patates a l’estil Betanzos al Bar La Tita de Santiago de Compostela. Foto: Bep Al·lès©

El 55% dels bars d’Espanya posen tapa gratuïta als seus locals, però, s’estan plantejant els bars que posen tapa gratis, llevar-la per mor de la pujada dels costs?

Doncs malgrat la pujada de preus de les matèries primeres, el 72% dels hostalers afirma que no pensa treure-la (de moment) ja que encara ho veuen positiu i rendible. Per poder-ho dur a terme, normalment se sol incrementar una mica el preu de la consumició o d’altres plats del local per suportar els costos.

Una altra dada a ressaltar, i que es repeteix any rere any, és que la cervesa és la beguda preferida per tapejar a Espanya.

Les 5 tapes més consumides des de començament d’any 2023

Croquetes de pop al restaurant el Patio de Gloria, a Palma. Foto: Bep A·lès©

1. Truita de patates

2. Croquetes

3. Patates braves

4. Amanida russa

5. Calamars a la romana

Altres tapes que hem d’esmentar però que no entren al top 5 són el pernil ibèric, les rostes, les olives o les aletes de pollastre.

Les 5 tapes més consumides a Menorca

Pilotes amb tomatigat. Foto: Bep Al·lès©

1. Pilotes amb tomatigat

2. Panxa amb tomatigat

3. Musclos al forn

4. Carn amb salsa

5. Sipia amb salsa

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.