Èxit de públic i lluïment d’espais al Cooking Films Menorca 2023

Èxit de públic i lluïment d’espais al Cooking Films Menorca 2023

El Cooking Films Menorca 2023 va clausurar ahir després de quatre intenses jornades amb una extraordinària acollida per part del públic.

El festival de cinema i gastronomia de Menorca per excel·lència s’ha lluït en cadascuna de les diferents seccions amb una programació escollida especialment per paladars fins disposats a gaudir al màxim del binomi que ofereix el Cooking Films.

Les entrades es van exhaurir ràpidament en la majoria de sessions i el públic assistent ha demostrat que està obert, atent i molt agraït a aquesta proposta fascinant que reuneix cinema i gastronomia per a tots els públics.

L’oferta culinària dels xefs d’enguany ha estat centrada en el producte local i de temporada, i alhora en una original exhibició de cuina d’autor que ha seduït amb la seva creativitat. Extraordinària sincronització per part de tots els cuiners que hi han intervingut, des de Guillem Tutusaus a SA FACTORIA DES BAIXA, passant per Matías Salvia a FAUSTINO GRAN, Miguel Carricondo a MELIÀ CALA GALDANA i Jordi Preto a l’HOTEL RURAL BINIARROCA. Menús elaborats per a la ocasió que han contribuït a ressaltar el producte menorquí d’una manera certament autèntica i han demostrat una aposta ferma per les arrels culinàries de l’illa.

Productes de la terra i de proximitat que vam poder conèixer a la finca S’Ullestrar, en la secció Cooking Familiar, on, a més, de la visita, es va poder veure una selecció de curtmetratges infantils.

La seccio Cooking Pro, emplaçada a CINEMES MOIX NEGRE de Ciutadella, ha destacat per acollir l’estrena del curtmetratge documental del director menorquí Àlex Arroyo sobre el xef Pau Sintes, guanyador del títol Best European Young Chef 2022 en el qual han assistit el realitzador, la guionista, el protagonista i l’àvia del protagonista, qui també figura en el documental.

També, dins la mateixa secció, el festival ha comptat amb la presència de l’actor IVAN MASSAGUÉ a la preestrena d’ESPERANDO A DALÍ de David Pujol i de l’actriu MARIBEL SALAS a la sessió que va posar punt final a aquesta edició del Cooking Films a BINIARROCA, amb la pel·lícula LA VIDA PADRE.

Una edició que va inaugurar l’actriu menorquina RUTH LLOPIS fent de padrina i que ha celebrat Menorca com a destí gastronòmic, terra de cultura, artesania i entorn inigualable que reivindica el cinema i fa gala del producte de proximitat en la que hi han col·laborat.