“Échate Flores Maua” una inciativa solidaria que es cuina amb flors

05/06/2023
Foodies on MenorcaFoodies on Menorca
“Échate Flores Maua” una inciativa solidaria que es cuina amb flors

Els dies 9, 10 i 11 de juny l’associació Wanawake Dona i Menja’t Menorca organitzen a tot Menorca un esdeveniment gastronòmic i solidari per lluitar contra la mutilació genital femenina, el matrimoni forçat de nenes i el tràfic amb finalitats d’explotació de dones i filletes a Àfrica i Espanya. Una xacra que es cobra milions de víctimes cada any, dones i nenes que pateixen violència sexual, física i psicològica afectant greument el seu desenvolupament i la seva vida.

Per donar visibilitat a aquest greu problema, sensibilitzar la població i recaptar fons per a l’associació Wanawake, diversos cuiners prepararan plats o menús elaborats amb flors comestibles Maua, als seus restaurants, en una demostració gastronòmica a la plaça del mercat de Ciutadella i en diversos blocs de cuina. A més, es vendran flors Maua en forma de fermalls per aconseguir moltes petites aportacions econòmiques que ajudin les filletes i les dones víctimes d’aquesta pràctica.

Participa, “Échate flores” i provoca en aquestes dones i filletes un somriure de llibertat, esperança i oportunitats

Wanawake Mujer és una associació espanyola sense ànim de lucre creada el 2017, que té com a objectiu promoure la igualtat de gènere i lluitar contra totes les formes de violència exercida envers les dones i les nenes. El seu treball, tant a nivell nacional com internacional, se centra a empoderar les dones i les nenes a través d’alternatives productives i de l’accés a l’educació. Un treball que contempla també la sensibilització i la informació de la societat, dins el marc de l’educació en valors. Wanawake involucra la població en general i tots els agents socials i entitats de qualsevol àrea i sector (públiques, privades i tercer sector) per unir esforços i sumar iniciatives cap a la igualtat real entre homes i dones i cap a la fi de la violència.