Burdell de Foc reobre les portes per donar caliu a l’estiu gastronòmic de Menorca

Burdell de Foc reobre les portes per donar caliu a l’estiu gastronòmic de Menorca

Situat en un enclavament únic a només cinc minuts de Maó, Burdell de Foc s’ubica en una antiga masia a una de les illes amb més encant de la Mediterrània: Menorca. Aquest restaurant és la localització perfecta per desconnectar i gaudir d’un pla relaxat amb una proposta gastronòmica que recorre l´essència de l´illa i que proposa parades en el bon producte seleccionat amb afecte. La construcció tradicional en què se situa el restaurant i la llum de l’illa a l’estiu fan d’aquest nou espai un lloc on acudir a les nits i sopar a l’aire lliure, en un entorn decorat amb gran sensibilitat, per gaudir dels darrers raigs de sol que donen pas a una il·luminació tènue de garlandes de bombetes i espelmes.

Tot i que també compta amb un gran espai interior tradicional de l’illa, la seva terrassa és sens dubte el lloc més especial de Burdell de Foc, on els pins i el blanc de la façana de la masia seran testimonis de les nits més inoblidables de l’estiu menorquí. Una atmosfera tranquil·la i pausada en què el gaudi està garantit.

Burdell de Foc està ubicat en una històrica i idíl·lica masia menorquina o Lloc, en un lloc privilegiat prop de Maó, ofereix una tranquil·la i pausada proposta comandada pels xefs Javier Goya (GrupoTriciclo) i Jose Fuentes (KultO-Trasteo) que juntament amb el maître-sumiller Fran Ramírez (Amano i ex Alabaster, Terrassa del Casino…) sumen experiència, creativitat i bona feina a aquest projecte que compleix el seu segon estiu, i que ja va protagonitzar en la seva primera un gran èxit a Menorca. A més, Aquest estiu l’equip es veurà reforçat en sumar Fran Ramírez (millor maitre 2015), i Pablo Quesada (actual cap de cuina de Tricicle) el dia a dia.

Aquest projecte sorgeix en un viatge a les Balears de Javier Goya (Grup Tricicle), José Fuentes (Kulto) i el maître Fran Ramírez (Amano) que, conquerits per l’esperit Mediterrani, van decidir obrir un restaurant a Menorca. Posteriorment s’han anat incorporant professionals clau, com Ander Galeano i Pablo Quesada (caps de cuina de Tricicle i també socis a Amano Menorca, juntament amb Javier Goya i Fran Ramírez) i l’enòleg-empresari Félix Pérez que tornarà a participar als serveis de aquest estiu.

Una proposta gastronòmica amb essència menorquina

El concepte gastronòmic d’aquest restaurant no podria ser cap altre que un amb essència mediterrània i menorquina. Així, el xef executiu del Grup Tricicle, Javier Goya, amb el xef José Fuentes (Kulto, Madrid), han actualitzat la carta per a aquesta temporada generant una proposta que caracteritza per la seva versatilitat i frescor. Una revisió de producte, que permet gaudir a tot tipus de públic, sempre respectant el producte de màxima qualitat i escollit amb afecte. Les brases, les verdures, els amaniments frescos, els escabetxos, els contrastos picants i àcids, les carns madurades i, per descomptat, la tonyina vermella i els peixos de llotja, no falten entre les recomanacions de la casa.

Així, la carta arrenca amb La Despensa, on trobem una selecció d’entrants per obrir boca amb embotits com la Cecina d’Astorga de Castro i la Sobrassada curada menorquina o les Anxoves de Santoña amb les seves torrades i mantega fumada a casa. Continua amb opcions “Per picar” entre les quals destaquen les Patates braves amb ali oli, all rostit i mojo ben picós; els musclos menorquins, oberts amb sofregit de tomàquet, fonoll, caiena, tàperes i pell de llimona; o el Tàrtar de tonyina vermella del millor, amanit amb suc intens de pebrots rostits i cebetes. Dels principals “De la nostra brasa de carbó” cal destacar l’Amanida d’herbes, verdures amanides amb un gaspatxo verd i fruits secs; el Calamar, sobrassada i cebetes rostides; el Tarantelo de tonyina vermella salsa de tomàquets cremats i cabdells rostits; la Txuleta de vaca raça Simmental amb 50 dies de maduració i el Pollastre coquelette amb mojo picoso.

Pel que fa a la carta de vins, el sommelier i soci de Burdell de Foc, Fran Ramírez signa la proposta líquida, juntament amb Félix Pérez enòleg. Una carta composta de referències i raïms molt reconeguts, però també amb una presència important de petits productors, i també de varietats autòctones de les Illes Balears.

BURDELL DE FOC
Cuina mediterrània d’autor i cuina a la brasa
Preu: 40/50 euros persona
Recomanem les seves elaboracions a la brasa
Camí de Na Ferranda, 3, 07712 Maó, Illes Balears

RESERVES
www.burdelldefoc.com
Tel (+34) 971 23 83 88