El Cooking Films Menorca 2023 és apunt per delectar amb la millor gastronomia local i una proposta cinematogràfica amb més sabor a Menorca que mai

Estrena absoluta del curtmetratge documental SA CUINA DES RECORDS d’Àlex Arroyo amb Pau Sintes al capdavant

30/05/2023
Foodies on MenorcaFoodies on Menorca
El Cooking Films Menorca 2023 és apunt per delectar amb la millor gastronomia local i una proposta cinematogràfica amb més sabor a Menorca que mai

El festival Cooking Films Menorca desfilarà a partir del proper 1 de juny durant quatre dies per l’illa inaugurant-se al restaurant Sa Factoria des Baixa de Maó amb la cuina de Guillem Tutusaus i una preestrena dirigida per Slony Sow en versió original subtitulada, EL SABOR DE LAS COSAS SIMPLES. Per a la presentació el festival comptarà amb l’actriu Ruth Llopis.

L’actriu ciutadellenca, Ruth Llopis

Seguint la línia de les edicions passades, un any més el Cooking Films fa una  aposta ferma pel cinema,  la gastronomia de la terra i el producte local.

Els espais de restauració que intervenen i compten amb el segell de qualitat d’un destí que sempre ha estat pioner en sostenibilitat garanteixen, gràcies als seu bagatge culinari, anar directes al paladar.

El jove cuiner menorquí, Pau Sintes.

El dia 2 de juny es projectarà en estrena el documental SA CUINA DES RECORDS que versa sobre el xef Pau Sintes, nomenat Millor Xef Jove Europeu l’any passat, del director també menorquí Àlex Arroyo a Cinemes Moix Negre de Ciutadella. Un acte que comptarà amb n’Àlex i en Pau per presentar la sessió i en la qual posteriorment se celebrarà un debat i tast de productes locals.

Hotel Faustino Gran, a Ciutadella

Després d’aquesta sessió amb sabor a Menorca, el festival farà una parada a l’hotel de luxe Faustino Gran de Ciutadella on el xef Matias Salvia ha preparat un menú per a la ocasió que els comensals degustaran mentre veuen la pel·lícula francesa LA BRIGADA DE LA COCINA de Louis Julien Petit.

El penúltim dia, la secció del Cooking Familiar es trastlladarà a S’Ullestrar, finca on es cultiva producte local d’alta qualitat i on les famílies podran gaudir d’una jornada amb visita guiada, tast de productes i curtmetratges en col·laboració amb el Festival Filmets.

Hotel Melià Cala Galdana.

A la nit, el xef Miguel Carricondo, liderarà el sopar a la terrassa del Melià Cala Galdana, un lloc màgic en el qual gaudir d’una experiència exclusiva amb vistes al mar i visionar HISTORIAS PARA NO CONTAR de Cesc Gay.

L’actor català, Ivan Massagué

Finalment, el dia 4 de juny, el Cooking Films Menorca 2023 clausurarà aquesta edició amb dues projeccions molt esperades com són ESPERANDO A DALÍ en preestrena, on comptarem amb la presència de l’actor Ivan Massagué i LA VIDA PADRE de Joaquin Mazón, on també gaudirem de la presència de l’actriu Maribel Salas en un sopar elaborat pel xef Jordi Preto a l’Hotel rural Biniarroca.

L’actriu Maribel Salas

Aquí podreu consultar la programació completa: cartellera, espais i xefs que hi col·laboren i reservar les entrades per totes les sessions.

L’Hotel Rural Biniarroca

Amb el patrocini de Fundació de Foment de Turisme de Menorca i el Patrocinador institucional: Consell Insular, Govern Balear. Col·laboren: Fundació Balearia , Menorca Preservation / Damm/ Made in Menorca, Autos Menorca, Viatges Menorca i DO Queso Mahón Menorca.