Bahia: Cuina d’autor amb les millors vistes de Santandria

El restaurant de l’Hotel Bahia és tot un clàssic a l’illa, on a més de la seva reconeguda cuina d’autor i mediterrània, gaudeix d’una de les millors terrasses amb vistes a la mar, a la platja de Santandria i també als fosquets per a viure una de les millors i més espectaculars postes de sol.

El Bahia va ser el primer hotel de platja que es va construir a Ciutadella, als anys 50, i des de fa més de 20 anys està dirigit de manera familiar per Erik Waserfällen, primer i des de fa uns anys per Donat Meier, que han sabut fer d’aquest lloc privilegiat un referent de la bona cuina a l’illa, on comparteixen espai menorquins i turistes nacionals i internacionals que tenen com a referent la seva cuina d’autor, a més dels arrossos a la paella i les especialitats en peix fresc del dia.

Anar al Bahia és anar a viure una experiència gastronòmica amb una excel·lent relació qualitat preu, per una banda, i a gaudir de les seves espectaculars vistes per altra, que el converteixen en un restaurant únic a l’illa.

Rap amb salsa de safrà, Restaurant Hotel Bahia. Foto: Bep Al·lès

A més de la seva carta de cuina internacional, arrossos, cuina marinera i peix fresc de l’illa, és més que recomanable el seu menú especial dels caps de setmana, que té vigent en temporada baixa, i que és seguit per un bon nombre de ciutadellencs i ciutadellenques que aporfiten els primers i darrers dies de bon temps per a gaudir de la terrassa i del bon menjar.

Tataki de tonyina vermella. Restaurant Bahia. Foto: Bep Al·lès©

A la nostra darrera visita vam optar pel seu tataki de tonyina vermella, que el preparen de meravella, juntament amb els seus musclos de roca a la planxa, per tal d’obrir boca. De segon ens vam deixar aconsellar per Donat, que va ser elegit fa uns anys com a millor cap de sala i sumiller de Menorca per l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, que ens va recomanar el peix del dia, en aquest cas anfós, molt ben cuinat, en el punt exacte del peix, a més d’un guarniment més que correcte, cosa que avui en dia, a vegades, no sol passar. Els peixos al forn i a la brasa, en són una de les seves especialitats.

Llenguado farcit de porros, restaurant Bahia. Foto: Bep Al·lès©

Altres plats que us recomanam són el llenguado a l’estil Bahia, la seva broqueta de gambes i bacó, les gambes vermelles a la planxa o la carn d’anyell, pel fet que és un dels restaurants on millor la saben cuinar.

Paella mixta al restaurant de l’Hotel Bahia, a Santandria. Foto: Bep Al·lès©

Però si en sou amants dels arrossos, el Bahia és una bona opció per a una paella amb vistes a la mar. Paella mixta, de marisc, arròs negre, caldós i també demani el dia en que organitzen la seva barbacoa setmanal.

També és el lloc ideal per a quedar a prendre una copa abans de sopar, si es vol gaudir de la posta de sol, com també a la terrassa després de dinar o sopar per a fer sobretaula, acompanyats de combinats, còctels o licors, com la seva grapa.

Vistes des de la terrassa del Bahia a Santandria

És recomanable reservar taula, tant als migdies com a les nits, al ser un lloc que té demanda, especialment els mesos d’estiu i els caps de setmana.

Ambient cosmopolita i mediterrani, bon servei a la sala i molt bona cuina són les cartes de presentació d’aquest petit restaurant a un lloc privilegiat i amb molt d’encant.

RESTAURANT HOTEL BAHIA
Carrer dels Suïssos, 2
Platja de Santandria – Ciutadella
Telèfon reserves: (+34) 971 38 26 44
www.hotelbahiamenorca.com

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Nou web Govern Balear