Baleària

‘La Viajera’, una aposta amb personalitat a la gastronomia de Ferreries

Llorenç Allès/Ferreries – La gastronomia és aquella pràctica que et permet, assaborint un plat, viatjar en el temps i en l’espai. Una determinada recepta et pot fer retrocedir a la infància, i una altra et pot traslladar a milers de quilòmetres a través del paladar. Aquesta és l’aventura que proposa “La Viajera”, el restaurant ubicat al carrer de Dalt de Ferreries, i que està a punt de celebrar el seu primer aniversari.

L’aposta d’Omar Hernández Espigares i Veronica Bel García és introduir al poble un concepte que fins ara no s’havia provat: una cuina elaborada, “canalla” segons la defineixen ells mateixos, i que ofereix receptes que mesclen diverses cuines del món. Tocs italians, àrabs, japonesos, mexicans, menorquins, peruans… Tot és possible a la carta de “La Viajera”.

S’ubica a un local emblemàtic a Ferreries, el que va albergar el restaurant Liorna. De fet, l’edifici va ser un dels motius per a què aquesta parella es decidís a muntar el seu projecte. “Vaig quedar enamorada del local just el vaig veure”, confessa García, mentre que per a Hernández, sempre havia estat també un somni regentar-lo. I com succeeix a la vida, el tren passà, i hi pujaren convençuts, coneixedors del risc d’una aventura com aquesta però sabedors de les seves capacitats.

Els propietaris de ‘La Viajera’; Omar Hernández i Veronica Bel García

El principal atractiu de “La Viajera” és la seva carta. Una mescla de plats, receptes i cuines que et permet una gran varietat de sabors en un mateix espai. Han restaurat i recuperat el forn de llenya, amb el que cuinen unes pizzes ben especials, de massa una mica més gruixuda que la resta de les que es poden assaborir a Ferreries. I sobretot, s’han deixat endur pel cor. “Vam dissenyar la carta pensant en allò que ens agradava a noltros, sense analitzar si era o no una proposta comercial. Volíem cuinar allò que a noltros ens agradaria menjar a un restaurant”, expliquen. El resultat d’aquesta aposta és una cuina personal, identificable i única. Açò, a un poble petit com és Ferreries, és un repte afegit, però a poc a poc el projecte va calant. Entre els ferreriencs i ferrerienques, però sobretot també entre la gent de fora poble.

“La Viajera” s’ha convertit en un argument de pes per a descobrir racons del poble que no són els més habituals. Sortir del rodol de la plaça Espanya, pujar la costa del Carrer de Sa Creu i descobrir el carrer de Dalt, engalanat amb ramells de tot tipus, és ja de per sí una bona decisió, però si a més, tens l’oportunitat de gaudir d’una cuina especial, llavors, com deia Joaquín Sabina, ja sobren els motius.

I és que no és fàcil agafar el relleu a un projecte emblemàtic com era Liorna, però si d’alguna manera s’ha de fer és amb un concepte clar i novedós, amb un bon tracte al client i amb un producte que aposta per la qualitat, la proximitat i el poble. Un restaurant que està preparat per ser l’elecció en un dia especial, però que també s’ha dissenyat per ser el punt de trobada d’una sortida d’amics, el vermut d’un dissabte migdia o fins i tot –a l’estiu ja ho han fet- per gaudir d’una mica de música en directe.

El viatge tot just ha començat, i ho ha fet amb una bona cuina, un bon local i també una feina excel·lent a xarxes socials, on “La Viajera” s’ha consolidat com un actor amb personalitat pròpia (els trobareu a Instagram com @laviajera_menorca). La cuina d’Omar Hernández i de Veronica Bel García es pot degustar al seu local, però també tenen un servei a domicili que de cada vegada fa més feina.

Si algun dia us plantejau viatjar sense agafar ni un avió ni un vaixell, us esperen a “La Viajera”.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.