Alfons Méndez va presentar a Ciutadella el seu nou llibre Pa, vi i oli. Una història de l’agricultura i l’alimentació a Menorca Fou presentat per Bep Al·lès, director i editor de Foodies on Menorca

Bep Al·lès/Ciutaella – Dimecres, en el marc dels actes amb motiu de Sant Jordi, es va presentar al Cercle Artístic de Ciutadella  el llibre Pa, vi i oli. Una història de l’agricultura i l’alimentació a Menorca, d’Alfons Méndez.

A l’acte hi participaren Alfons Méndez, autor i membre de l’IME, Bep Al·lès, gastrònom, i Òscar Bagur, editor de l’IME, que van donar la seva visió sobre la història i l’actualitat d’aquests tres productes.

Pa, vi i oli” ens condueix al triangle que conforma la nostra dieta mediterrània menorquina, i ens trasllada a la Menorca agrícola, aquella societat pagesa, no basada encara en la ramaderia, i a la que poc a poc estam retornant amb la recuperació de la sembra de blat de xeixa, el cultiu de la vinya amb la producció de vins i la, recuperació també, de les oliveres, amb l’elaboració d’olis extra verges i ecològics.

Aquesta diversificació necessària del sector agrícola de Menorca després de les crisis del preu de la llet no és nova, sinó que era tal i com es vivia a Menorca fa un segle i poc més.

Alfons Méndez ens convida a fer una volta per les nostres tanques, per les cases de la pagesia, per les marines, pels cellers i les tafones d’antany, i a la vegada ens indica que el camí de la diversitat i recuperació de cultius, de les varietats antigues i autòctones és el camí a seguir per a tenir un producte local únic, diferenciat del que ens ve de fora i a la vegada amb una qualitat que el faci rendible i demandat.

Agricultura, alimentació i gastronomia formen part d’aquest llibre que analitza la importància que ha tingut el blat, la viticultura i l’olivera, aquesta tríada mediterrània, base de la nostra dieta d’antany, una dieta sana, proporcionada, de les estacions i del producte de temporada a la que hem de saber retornar.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.