Cuatro Rayas Sauvignon 2021, verema nocturna

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us oferim tot un clàssic de la DO Rueda, es tracta del monovarietat Cuatro Rayas Sauvignon 2021, verema nocturna, que elaboren els prestigiosos Cellers Cuatro Rayas, fundats al 1935, amb ceps de més de 20 anys

El nom de Cuatro Rayas ve perquè vinyes es troben en un punt on coincidien 4 poblacions, La Seca, Rodilana, Medina del Campo i Roda. Per aquesta raó, aquest paratge va ser denominat com el Pagament de les “Cuatro Rayas”.

Nota de tast

Aspecte: Groc palla pàl·lid amb irisacions verdes, cristal·lí i brillant.

Nas: Intensa i elegant elegant expressió aromàtica on destaquen els records a fruita blanca carnosa i exòtica com el litxi, fruita de la passió i la pinya.

Boca:  Sec, amb certa amplitud i un final molt suau ple de records aromàtics percebuts en nas. Llarga persistència final.

Maridatge

Tataki de tonyina vermella. Bahia Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Vi ideal per acompanyar peix, marisc, rissotos i plats de cuina fusió.

Anfós a la plancha. Restaurant Bahia. Santandria. Bep Al·lès©

Estam davant el Saugvinon blanc més premiat de l’Estat espanyol i ens anirà de meravella per acompanyar peixos blancs i blaus, tant al forn, al caliu, planxa, a la sal… com també amb coccions i salses suaus.

Molls a la planxa. Foto: Bep Al·lès©

Anfós al forn, molls al caliu, salmó en papillote amb una maonesa de cítrics, bacallà amb pebres, morruda al forn a la menorquina, caldera de déntol o filet de pagre damunt llit de bolets de primavera saltats.

Tellines amb salsa verda. Bodega Nolla. Barcelona. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb el marisc de closca, des d’uns musclos al vapor acompanyat de salsa maonesa a uns musclos a la menorquina, passant per les escopinyes al natural o al forn, cloïsses amb salsa verda o al vi de Jerez, escopinyes de gallet al vapor, tellines a la planxa o unes navalles amb maonesa de safrà.

Fideuada cega de marisc. Restaurant Can Mito des Molinar, Palma. Foto: Bep Al·lès©

Li van bé les paelles i fideuades de marisc, les calderes de peix de roca o la caldera de morena, com també ens acompanyarà un suquet de rap amb gambes i una excel·lent opció per a maridar, ara que estam en temporada amb plats de llagosta.

Ceviche a Ses Voltes Espai Gastronòmic. Foto: Bep Al·lès©

Proveu-lo amb plats de cuina fusió: tiradito de llobarro, ceviche de corvina, orada a la brasa amb maonesa de siracha i llet de tigre, tacos de peix, tàrtar de salmó, tataki de tonyina vermella… ideal també per sushi i sashimi.

Si voleu saber més gran blanc amb una excel·lent relació qualitat preu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.