Bananas, el paradís de les tapes i les porcelles al forn

El Bar Bananas, a Ciutadella, és tot un referent per anar de tapes i, més si el que volem son les clàssiques de la cuina menorquina, elaborades amb mestria per en Nensi Jover i servides a la barra o a les taules pel seu germà Bernat.

Aquest bar ciutadellenc que obre de matinada és lloc de trobada de caçadors i de pescadors, dels que van a treballar, com també és el lloc per a fer el cafè del capvespre i sobre tot, delectar-se amb les tapes i cocs que allà hi podem trobar a tota hora.

És també la seu de la Penya Mallorquinista de Ciutadella i dels afeccionats al trot, que comparteixen taula, bons menjar i bona companyia, perquè a més dels cocs i les tapes, a la cuina dels Bananas s’hi fan plats per encàrrec de fama merescuda com és la porcella i el be al forn, que en Nensi cuina de meravella, com també ho fa amb els arrossos i les calderes de llagosta o de marisc, que els mesos d’estiu tenen molta demanda.

També és lloc de trobada de golafres i gent del bon menjar, com la recentment creada confraria del Cachopo, o aquells grups d’amics que encomanen taula i encarreguen el seu menú menorquí.

Llengua amb tàperes del Bar Bananas a Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Però si tornam a les tapes, aquí és on segurament podrem tastar la millor llengua amb tàperes de l’illa, o el seu magistral bacallà amb porros, a més de les tapes tradicionals com les pilotes o la panxa amb tomatigat, carn amb fesols, llom amb pebres, sípia amb salsa, pop amb cebes… com també hi trobarem una bona ensaladilla, llom amb xampinyons, salsitxes fresques al pebre, o aquelles que en temporada cuina en Nensi per a sorprendre a una clientela fixe, que allà hi té el seu lloc de trobada, de compartir xerrades, de posar-se al dia o organitzar una sortida a pescar amb canya, a caçar o a cercar espàrrecs, entre altres coses ben nostres.

Experiència darrera la barra i a la cuina

Els germans Nensi i Bernat, tenen arrels hostaleres. De fet pertanyen a la nissaga de l’Aurora, bar més que centenari que han regentat més d’una vegada, abans d’obrir el Bananas, que a més de bona cuina, bon cafè i bon ambient, també es suma a tradicions menorquines com les de matar el bujot, o viure amb tota intensitat les festes de Sant Joan.

Variat de tapes al Bananas

Apuntar també que és un dels pocs bars de l’illa on podem demanar un variat a l’estil de Mallorca, amb un assortiment de les seves millors tapes, que de ben segur ens seduirà aquesta bacanal de sabors mesclats, que són tot un clàssic a l’illa germana, on els germans Jover hi tenen bones amistats, bé del món del trot, de la penya mallorquinista o bé la que té en Nensi amb el cantautor Tomeu Penya, que fins i tot li va dedicar una de les seves cançons.

Bacallà amb pebres del Bar Bananas a Ciutadella. Temple de les tapes i berenars de forquilla. Foto: Bep Al·lès©

Si sou amants de les bones tapes, dels nostres cocs amb pilotes, amb callós, amb carn amb salsa… a Bananas hi teniu el vostre cau, el vostre temple de la bona cuina, i tot servit sempre amb un somriure i amb la bona mà dins la cuina.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.