El Govern anima a consumir producte local i apostar pels comerços de proximitat en aquestes dates festives

La Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Comerç, anima la ciutadania a que aquests dies festius es faci consum del producte local i de proximitat.

La Direcció General anima a que es consumeixin els productes típics d’aquestes dates com panades, rubiols o crespells en els forns locals i tradicionals. El Govern recorda, a més, que arreu de les Illes Balears hi ha un total de 64 forns i pastisseries que tenen el distintiu de comerç emblemàtic, un reconeixement que compta ja amb 25 municipis adherits amb un total de 280 comerços d’arreu de les Illes Balears.

A més, la vicepresidència del Govern, a través de l’Institut d’Innovació Empresarial de las Illes Balears (IDI), treballa des de fa més de sis anys en la promoció del pa i dels forns de les Illes a través del distintiu «Pa d’Aquí. Forn i Tradició», que distingeix el pa tradicional de l’industrial, i amb el qual es pretén que el consumidor identifiqui el producte amb un producte de qualitat, saludable i de proximitat.

Actualment, el distintiu compta amb més de 300 establiments adherits: 234 a Mallorca, 43 a Menorca, 23 a Eivissa i 3 a Formentera. Per formar part de la marca, els forns i pastisseries han de tenir obrador i un mínim del 70 % de productes d’elaboració pròpia. A més, han d’oferir al públic almenys dues varietats de pans considerades típiques de les Illes Balears: pa pagès (blanc o moreno), pa de xeixa, llonguet, panet d’oli, galetes fortes d’Eivissa, i galeta d’oli, coc, magraneta o Viena.

El Govern considera que comprar en aquests establiments ajuda en l’economia local, en la creació de llocs de feina i en la continuïtat de la tradició. Són recursos que es queden aquí i, en molts de casos, no solament paguen al comerciant, sinó a productors locals en darrera instància. A més, és més sostenible i redueix la petjada de carboni associada als enviaments. El comerç de proximitat promou la dinamització dels nostres pobles i els nostres entorns urbans, i contribueix a fer barri i fer poble.

Tant els comerços emblemàtics com els forns adherits a «Pa d’Aquí. Forn i Tradició» es poden consultar en la web www.emblematicsbalears.es.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Nou web Govern Balear