Baleària

Altos de Luzón 2019 Un monovarietal monestrell ecològic amb criança

Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca,  Altos de Luzón 2019, una de les etiquetes que ha contribuït al posicionament de la D.O. Jumilla tant a nivell nacional com internacional. Un monovarietal monestrell ecològic amb criança que reflecteix l’excel·lència, la tipicitat i el caràcter d’aquesta regió murciana en plena ebullició. Excel·lent opció per descobrir la Mediterrània vinícola.

Nota de tast

Vista: Color vermell profund amb reflexes robí.

Nas:  Aromes expressives i intenses, amb notes de fruits vermells i negres, espècies dolces i suaus fumats de la criança.

Boca:  Franc amb una frescor vivaç que parla de l’anyada, recolzada en el seu caràcter fruiter. De paladar ampli i amb volum, amb tanins fins i un final persistent en què es pot apreciar la seva complexitat

Maridatge

Espatlla d’anyell de llet de Menorca as forn. Restaurant Es Barranc. Foto: Bep Al·lès©

Vi ideal per acompanyar carns, tant les de vedella, com les de porc, conill, aus i especialment el be i el cabrit.

Costelles de cabrit al caliu. Foto: Bep Al·lès©

Cuixa de be al forn o farcida de barret de Sant Antoni, costelles de cabrit a la graella, panadera de coll de be, costelles d’anyell de llet al forn amb patates o una espatlla de be al forn cuita a la castellana.

Porcella al forn. Bar Bananas. Foto: Bep Al·lès©

Maridarà amb una porcella al forn i amb unes costelles de llom de porc negre al forn a la menorquina. Ideal per a les torrades amb amics: costelles, xulla, sobrassada i botifarrons al caliu.

Conill al caliu, a casa. Foto: Bep Al·lès©

Conill a la graella acompanyat d’un bon all i oli fet amb morter, com també un conill amb pebres i tomatigat, a més d’una panadera de conill o un conill amb figues seques.

Pollastre de Granges Caules al forn. Foto: Bep Al·lès©

Li van molt bé les carns blanques de les aus, des d’un capó al forn farcit carn picada, prunes i albercocs secs, a uns pits de pollastre amb salsa de formatge vell de Binigarba. També plats tradicionals de caça a Menorca com és el cas dels cocs amb cega, tords a la mossona o guàtleres farcides de pastarral.

Cocotxas de bacallà al Pil Pil, restaurant Berton. Bilbao. Foto: Bep Al·lès@

Pels seus tanins fins marida bé amb el bacallà, tant a la llauna, com amb porros, passant pel bacallà al pil pil, el bacallà a la biscaïna o el bacallà fregit acompanyat de pebres vermells escalivats.

Si voleu saber més o comprar aquest vi negre singular que transmet terrer i filosofia, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella, del que també us recomanam la seva versió en blanc. També podeu visitar la seva botiga on line.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.