Can Bep, 20 anys preparant berenars i berenetes

Avui dissabte, dia primer d’abril, el Forn Can Bep, de sa Rotonda des Cavall, celebrarà els seus primers 20 anys de vida, fent allò que millor sap fer: feina, conservar els productes tradicionals de sempre i innovar constantment, per tal d’estar dia a dia al servei dels seus clients que troben allà des del pa de cada dia, als cocs plens per emportar-se a berenar, pastes i també els capvespres per a fer la bereneta, a més de la gent que els caps de setmana hi encomana els seus dolços.

Coc amb pilotes. Forn de Can Bep. Foto: Bep Al·lès©

Can Bep és regentant pel matrimoni format per Josep Ignasi Capó Pons a l’obrador i Laura Cardoso atenent al públic, amb un horari que va des de les cinc de la matinada de dilluns a divendres i els dissabtes, diumenges i festius de 5 a 14 hores.

Coca amb albercocs des Forn de Can Bep, Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Els orígens de Can Bep es remunten a l’avi de Josep, que tenia el forn del carrer de Santa Rosalia, i que després ell, en Josep Ignasi Capó,  va decidir seguir la seva feina amb la Panaderia Julián, primer, que va estar al carrer Formentera i des de fa 20 anys a l’entrada de Ciutadella, on Can Bep s’ha convertit en tot un referent, no sols pels ciutadellencs i menorquins, sinó per als turistes que en temporada s’hi aturen per a comprar els cocs, pastes, coques… per emportar-se a la platja. De fet són els mesos de juliol i agost quan més feina hi ha, sense deixar de banda les festes de l’illa com les de Nadal i la Setmana Santa, a més de les nombroses comandes que reben per Sant Joan.

Coca amb tomàtiga des Forn de Can Bep, Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

El seu secret, a més de la feina constant, és haver conservat la rebosteria menorquina de sempre com és el cas de les coques dolces i salades, els panets de Viena amb sobrassada, els rubiols i les banyes plenes de peix o de carn, a més de les formatjades, tant les de formatge com les de brossat.

Formatjada de carn de be. Forn Can Bep. Foto: Bep Al·lès©

Ens confessen que el seu producte estrella són les formatjades de carn, les de be o les de porc, que tenen una més que gran acceptació i reben, ara que s’atraca la Setmana Santa, un bon munt de comandes.

Bomba de Nutella. Forn Can Bep. Foto: Bep Al·lès©

Però a més de la rebosteria tradicional, han sabut innovar, apostar per la creativitat tant en els pans com en les pastes, que ha fet que aquest forn tradicional també s’hagi adaptat a les noves tendències, aquelles que ve demandant la gent més jove aconseguint un perfecte equilibri entre tradició i modernitat.

Mitja lluna. Forn de Can Bep. Foto: Bep Al·lès©

També la pastisseria mereix una menció apart. Les seves mitges llunes son de les millors de l’illa, com també les tortades, les greixeres, els crespellets, pastissets, els dolços de crema i de merenga, les pastes esfullades… com també és constant la creativitat i innovació den Bep al seu obrador, amb creacions que no sols entren pels ulls sinó que també saben seduir als paladars més exigents, i en són aquelles postres que arrodoneixen un bon dinar.

Aquesta constant renovació, l’aposta per la creativitat, el saber mantenir les receptes tradicionals, a més d’un servei sempre atent, són sens dubte l’èxit d’aquests primers 20 anys del Forn Can Bep.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.