Bascarlon Sauvignon 2021 Rueda

Dels cellers “Cuatro Rayas” elaborat a la localitat vinatera de La Seca, Valladolid

Bascarlon Sauvignon 2021 Rueda

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us oferim un Sauvignon blanc. El Bascarlon Sauvignon 2021 Rueda, dels coneguts cellers “Cuatro Rayas” elaborat a la localitat vinatera de La Seca, Valladolid, coneguda per la qualitat de les seves vinyes i en les elaboracions de Verdejos i Sauvignons. És un vi molt apropiat per aquesta primavera i especialmente els diez que faci bo. Estam davant un vi fresc, amb molta fruita i que ens convida a compatir-lo en bona companyia. Apuntar també que és un vi ecològic i vegà.

Nota de tast

Aspecte: Groc lleuger color palla amb reflexos verd llimona.

Nas: Aromes de fruites tropicals amb molt bona intensitat, aromes de poma verda i plàtan. Notes d’herba fresca i albercoc.

Boca:  Pas agradable, ample, amb notes de poma verda, plàtan i lichi. Entrada sedosa i envellutada. Records a albercoc.

Maridatge

Paella cega de marisc al Restaurant Bahia, a Santandria. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb peix i marisc, ensalades tebes, arrossos i calderes a més de plats de cuina oriental.

Molls de roca a la planxa. Foto: Bep Al·lès©

És el peix ideal per acompanyar peixos al caliu o a la planxa com els molls de roca, llobarros, orades i corvines.

Vieira gratinada al forn. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

També ens anirà a la perfecció acompanyant uns serrans fregits, a més de calamars a l’andalusa o a la romana, calamarsons i sepietes fregides, raors fregits o una fritada de peix i marisc variat. També unes vieires gratinades al forn.

Caldera de llagosta vermella de Menorca cuinada per Luis Montiel al Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

Arrossos caldosos i calderes de peix i de marisc. També paelles de marisc o de mar i muntanya com la de conill amb llagosta o de pollastres, sípia i gambes.

Bacallà al pil pil fet a casa. Foto: Bep Al·lès©

Marida bé amb els plats de bacallà, als que donarà la frescor i acidesa necessària. Bacallà a la mel, bacallà gratinat amb all i oli i sobrassada, bacallà amb porros, al pil pil…

Assortiment de sushi i sashimi al restaurant Dao, Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Una bona elecció per acompanyar sushi, o bé cuina nikei i mexicana, aportant frescor i contrast a aquestes elaboracions.

Torrada de salmó marinat i alvocat a l’Hotel NH10 Ronda Universitat de Barcelona. Foto: Bep Al·lès©

També li van de maravella els fumats i marinats com el salmó, bacallà, sardina… Especialment una torrada de salmó amb alvocat.

Paco Gonyalons i Bea Lapiedra

Els guanyadors del sorteig han estat en Paco Gonyalons i na Bea Lapiedra, que també han estat obsequiats amb un bòtil d’AOVE ecològic de Morverdra Vell.

Si voleu saber més d’aquest Rioja Reserva, tradicional i expressiu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/