La cuina de temporada d’Es Garbell

La cuina de temporada d’Es Garbell

El restaurant Es Garbell, a Sa Caleta, ha tornat a obrir les seves portes fa unes setmanes i, de moment té obert els caps de setmana als migdies fins a la Setmana Santa, on després es planteja augmentar l’horari de servei al públic.

Raoles d’endívia. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Després d’unes merescudes vacances, Es Garbell ha tornat amb els seus plats de sempre, però també amb les seves propostes de temporada fora de carta que són ben interessants com és la seva tempura de calçots acompanyada de salsa romesco, o la seva aclucada d’ull a la cuina menorquina d’arrels amb una espectaculars raoles d’endívia o els seus musclos gratinats al forn.

Calamars a la romana. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Altres propostes que vam tastar son les botifarres catalanes amb esclata-sangs i les escopinyes gratinades al forn, a més dels seus clàssics de sempre com els calamars a la romana, uns dels millors de l’illa; la panxa amb tomatigat o el bracet de be al forn a la menorquina.

Bacallà gratinat amb porros i gambes. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Allès©

Ara que estam, encara, en temps de quaresma, Es Garbell ens ofereix el seu bacallà amb salsa de marisc i el bacallà gratinat amb porros i gambes, i pels dies que no són de dejuni, el bacallà amb sobrassada i mel.

Tall redó amb salsa de boletus. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Destacam també de la seva carta de 2023 l’arròs de conill i caragols, el tall rodó amb salsa de boletus, el llom amb col i el rap a la marinera, entre altres.

Però a més d’aquests plats, i altres que trobareu a la seva carta, també us recomanam que esteu atents a les seves pissarres amb els plats recomanats fora de carta, que van variant cada setmana segons el que troba en Jaume quan va a fer la compra.

El restaurant Es Garbell, és un restaurant de cuina familiar, on es cuina de gust i apropant la cuina menorquina de temporada i de mercat als seus clients, que saben valorar el gust de la cuina feta sense presses, amb producte local i que és cuinada gairebé com a casa.

Recordar que Es Garbell va rebre l’any passat el Premi Ramon Cavaller al Millor Restaurant de Cuina Menorquina, que atorga l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, en reconeixement a les propostes de cuina menorquina que té a la carta, a més de la recuperació de plats com és el cas dels calamars al forn amb monyaco, a més dels peixos al forn amb pebres o a la menorquina, entre altres propostes, que també té presents als postres amb les seves greixeres de brossat o de monyaco, el soufflee menorquina o la seva tortada d’ametlles casolana, una de les millors que hem provat en els darrers anys.